Легендарният спортен журналист от БНТ Петър Василев днес празнува 60

...
Легендарният спортен журналист от БНТ Петър Василев днес празнува 60
Коментари Харесай

Торта с петел, футбол и бокс за 60 г Петър Василев

Легендарният състезателен публицист от Българска национална телевизия Петър Василев през днешния ден чества 60 година По мотив рожденния ден той бе сюрпризиран прелестно от сътрудниците си в спортната редакция на малкия екран майка. Осигурената от екипа голяма торта с петел, футболно игрище и боксов кръг бе сервира на Петела персонално от сребърния медалист в бокса от олимпиадата в Атина 2004 Борис Георгиев. Всичко това стана наживо в предаването " Арена спорт ". От там пуснаха и емблематични мнения на Василев, а и доста поздрави от негови някогашни и сегашни сътрудници отпред с неповторимата Вера Маринова - Аткинсън. 

Петела е роден на 24 май 1960 година в София. Започва работа в Българска телевизия на 1 декември 1990 година, като в идващите три десетилетия се трансформира в емблема на телевизионния коментар.
Василев е зад микрофона на 17 ноември 1993 година, когато България удря Франция с 2:1 на " Парк де Пренс ". През годините разяснява стотици мачове, в това число финала на Мондиал`94 сред Бразилия и Италия и финала на Мондиал 2006 сред Франция и Италия. През 1996 година Петела разяснява златния край на боксьора Даниел Петров на Олимпийските игри в Атланта. Той разяснява присъединяване на българските спортисти на 14 летни и зимни олимпийски игри.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР