Легендарният Щраус Виена оркестър избра българската публика за основен герой

...
Легендарният Щраус Виена оркестър избра българската публика за основен герой
Коментари Харесай

Щраус Виена оркестър снима с робот DVD в зала 1 на НДК

Легендарният Щраус Виена оркестър избра българската аудитория за главен воин в формалното DVD, с което музикалната им магия ще завладее света през 2020-а. Осем камери, кран и специфичен робот-камера ще снимат Коледния галаконцерт на виртуозите в зала 1 на НДК на 1 декември от 19 ч., научи ДУМА от Надежда Попова. Роботът ще бъде подложен в центъра на сцената, откъдето ще има " взор " към всички музиканти от оркестъра, без да пречи на осъществяването им или на публиката. Дали непредвиденият " посетител " ще съблюдава формалния дрескод на балните салони във Виена и ще конкурира по грациозност оркестрантите, следва да разберем.

Диригентът маестро Райнер Роос предлага с мигане на гостите и публиката да облекат най-хубавите си рокли и костюми. Все отново наличието им ще се увековечи на цифров запис, който ще остане за бъдещите генерации.

Специални посетители на Щраус Виена оркестър ще добавят и обогатят празничната стратегия тази година. Тенорът и кино звезда Марко ди Сапиа ( " Кобра 11 " ), сопраното Мириам Портман, концертмайсторът на Щраус Виена оркестър и втора водеща цигулка на Фолксопер Виена - Урсула Грайф, са единствено част от имената, които ще рестартират сетивата на публиката на 1 декември в НДК. Австрийската сензация ще се включи в тричасовото премеждие с 300-годишна цигулка, която е най-скъпата й движимост и е застрахована за шестцифрена сума. Грайф стартира кариерата си във Фолксопер, с чийто репертоар обикаля света още преди да е навършила 25 години.

На публична гала в президентския замък Хофбург във Виена Щраус Виена оркестър е приет за част от културното завещание на Австрия от някогашния президент доктор Хайнц Фишер. Оркестърът обикаля свeтa с едничката цел да популяризира и разпространява наследството на династията Щраус.

Билетите се продават на касите на НДК, онлайн и в системата на eventim.bg, Български пощи и т.н.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР