Легендарният Сър Том Джоунс навършва 80 години днес. Той е

...
Легендарният Сър Том Джоунс навършва 80 години днес. Той е
Коментари Харесай

Том Джоунс на 80 години

Легендарният Сър Том Джоунс навършва 80 години през днешния ден. Той е един от дребното музиканти с дългогодишна кариера, която интензивно и сполучливо продължава и до през днешния ден. За Радио Би Би Си той съобщи, че отхвърля да се пенсионира и има вяра, че му предстоят още шлагери, които да доближат №1.

Том Джоунс напуща учебно заведение, когато е 15-годишен, а на 24 отпътува за Лондон от Уелс, с цел да пробие в музиката. Година по-късно към този момент има шлагер, който е номер 1 - It’s Not Unusal:

„ Това продължава да бъде най-важната ария за мен “, съобщи в изявление за Си Би Ес именитият артист. Поредица шлагери през 60-те го трансформира в звезда и секссимвол:

„ Това обаче имаше противоположен резултат, тъй като не ме одобряваха насериозно като артист. Виждаха това на напред във времето, вместо да слушат какво пея “.

По време на своята траяла над шест десетилетия кариера Том Джоунс е продал над 100 милиона албума.

Един от най-търсените в дискографията му е Reload от 1999-а. В него е включена песента Sex Bomb, която става шлагер номер едно в цяла Европа.

В един миг от кариерата си получава разнопосочни препоръки от Франк Синатраи Елвис Пресли, който не утвърждава наклона му към джаза и блуза:

„ Каза ми: Том, не стъпваме там.  Оставяме това на Франк. Но той сподели „ ние ”, постави ни на едно равнище и за мен това беше огромен комплимент. След това пък приказвах с Франк, който ми сподели, че имам страховит глас за джаз. Остави поп-а настрани, ела с мен. А аз му отвърнах, че обичам всички стилове. И е по този начин. Мислех си, че гъвкавостта ми и другите жанрове ще бъдат предимство за мен. Но от време на време хората се питаха кой е в действителност Том Джоунс? ”.

Публична загадка е депеша, която Джоунс праща на Елвис преди следващия му концерт. В нея написа: " Дано си счупиш и двата крайници на сцената ".

Том Джоунс очарова Пловдив през 2019
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР