Легендарният руснак Виктор Кисельов ще води подготовката на националния отбор

...
Легендарният руснак Виктор Кисельов ще води подготовката на националния отбор
Коментари Харесай

Истински легенди идват у нас за световното по риболов на лед

Легендарният руснак Виктор Кисельов ще води подготовката на националния тим на България за международното състезание по риболов на лед. Мондиалът ще се организира на 26 и 27 януари у нас. Домакин е град Батак, а надпреварите ще бъдат на язовир " Широка поляна ".

Заявки за присъединяване са подали 15 национални тима. 71-годишният Кисельов и сътрудника му от Русия Сергей Борисов ще полуотворен състезателите ни на най-големите тънкости в тази дисциплинираност.

" Убеден съм, че тяхната помощ ще бъде неоценима. Те са най-големите специалисти в риболова на лед, с цели десетилетия опит зад тила си ", съобщи тим-лидерът на България Ивайло Христов.

Нашите към този момент упражняват на " Широка поляна ", където са уловили доста количество костури и бабушки. Целта пред тима ни е да завърши в първата половина на класирането. Фаворити за купата са съставите от някогашните руски републики – трикратните първенци за последните шест години от Украйна, притежателите на две трофеи за същия интервал от Русия, както още Литва, Беларус и Латвия. Ще вземат участие още Финландия, Естония, Швеция, Норвегия, Полша, Чехия, Румъния, Монголия и Съединени американски щати.

В състава на България ще вземат участие Никола Стефанов и Станислав Кузов от миналогодишния екипен първенец " Гоу Фиш ", самостоятелният отличник Слави Лазаров от " Мосела ", съотборниците му Николай Николов и Георги Първанов, плюс Мартин Касабски от " Фишмастърс ". Мениджър е Ивайло Христов от " Майсторски риболов ".

Президентът на Българската федерация по риболовни спортове Георги Михайлов съобщи, че международното състезание на лед е едно от най-тежките за образуване. Централата ни към този момент приготвя секторите, в които ще се лови на леда на " Широка поляна ".

" Срещнахме огромно схващане от страна на община  " Батак " и локалните хора, с чието подпомагане ще проведем шампионата. Надявам се да има силенриболов, а тимът на България да се пребори за място в тройката ", сподели Георги Михайлов. Взети са всички ограничения за сигурността на участниците.

В подледния риболов се лови с доста дребна въдица, снабдена " мормишка " – кукичка с волфрамова глава. Стръвта най-често е ларва на комар. Състезателите пробиват дупките в леда със специфични принадлежности, наречени ледобури. Класирането е отборно и самостоятелно.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР