Легендарният производител на китари Гибсън“, чийто модели са сред любимите

...
Легендарният производител на китари Гибсън“, чийто модели са сред любимите
Коментари Харесай

Легендарният производител на китари Гибсън е пред фалит

Легендарният производител на китари „ Гибсън “, чийто модели са измежду обичаните на Джон Ленън, Елвис Пресли, Слаш и доста други световноизвестни музиканти, е изправен пред съществени финансови проблеми.

Според данните все още компанията има дълг, възлизащ на 374 млн., който би трябвало да изплати до началото на август. За да се оправи компанията " Гибсън Брандс ", която продава аудио системи както за експерти, по този начин и за необятната общност, посрещна новия си финансов шеф Бенсън Лу.

Междувременно тя разгласи и че е наела капиталовата банка " Джефрис " за основаването на проект за рефинансиране на дълга. „ Въпреки че музикалните ни принадлежности и професионална аудио техника ни носят доходи и се разрастват, към момента равнището ни на триумф е прекомерно ниско спрямо това, на което станахме очевидци преди няколко години ", призна в свое изказване основният изпълнителен шеф на " Гибсън " Хенри Юзкевич.

Той добави че сега компанията прави повсеместен обзор на бизнес тактика си, като продължава да усъвършенства бизнеса си с аудиовизуалните артикули от марката „ Филипс “, само че и в същото време отстрани някои от едва представящите се на пазара артикули. Юзкевич изрази още вяра, че новата тактика да докара до " най-хубавите финансови резултати, които компанията е постигнала в историята си “ и то до края на през идната година, а изплащането на дълга ще може да бъде изпълнено " в границите на няколко години ".

БГНЕС прецизира, че компанията „ Гибсън “ стои зад производството на един от най-известните модели китари в света - Les Paul. Основана през 1902 година в Нашвил, Тенеси, компанията производител е кръстена на основателя си Орвил Гибсън. Освен под личното си име компанията основава китари и с марките: „ Епифон “, „ Крамър “, „ Вали Артс “, „ Тобиас “, „ Стейнбъргър “ и „ Каламазо “. В добавка към китарите компанията създава и клавишни принадлежности под марката „ Балдуин “, барабани под марката „ Слингърланд “, както и най-различни аксесоари за музикалната промишленост.

През 2014 година тя разршири още повече портфолиото си като купи и датския " Филипс " за 135 млн. $. През години, в които съществува, на китарите на " Гибсън " са свирели редица звезди като блусмена Би Би Кинг, китариста на „ Ролинг Стоун “ Кийт Ричардс, както и Джими Пейдж от „ Лед Цепелин “. През 2015 година една от обичаните китари на Ленън на компанията, която той употребява при композирането на песни като All My Loving и You Loves You, бе продадена на търг за внушителните 2,4 милиона $.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР