Легендарният производител на китари Гибсън“, чийто модели са сред любимите

...
Легендарният производител на китари Гибсън“, чийто модели са сред любимите
Коментари Харесай

Емблематичните китари "Гибсън" са застрашени от фалит


Легендарният производител на китари „ Гибсън “, чийто модели са измежду обичаните на Джон Ленън, Елвис Пресли, Слаш и доста други световноизвестни музиканти, е изправен пред съществени финансови проблеми. Според данните все още компанията има дълг, възлизащ на 374 млн., който би трябвало да изплати до началото на август.

За да се оправи компанията "Гибсън Брандс", която продава аудио системи както за експерти, по този начин и за необятната общност, посрещна новия си финансов шеф Бенсън Лу. Междувременно тя разгласи и че е наела капиталовата банка "Джефрис" за основаването на проект за рефинансиране на дълга.

„ Въпреки че музикалните ни принадлежности и професионална аудио техника ни носят доходи и се разрастват, към момента равнището ни на триумф е прекомерно ниско спрямо това, на което станахме очевидци преди няколко години", призна в свое изказване основният изпълнителен шеф на "Гибсън" Хенри Юзкевич. Той добави че сега компанията прави повсеместен обзор на бизнес тактика си, като продължава да усъвършенства бизнеса си с аудиовизуалните артикули от марката „ Филипс “, само че и в същото време отстрани някои от едва представящите се на пазара артикули.

Юзкевич изрази още вяра, че новата тактика да докара до "най-добрите финансови резултати, които компанията е постигнала в историята си “ и то до края на през идната година, а изплащането на дълга ще може да бъде изпълнено "в рамките на няколко години".

БГНЕС прецизира, че компанията „ Гибсън “ стои зад производството на един от най-известните модели китари в света - Les Paul.

Основана през 1902 година в Нашвил, Тенеси, компанията производител е кръстена на основателя си Орвил Гибсън. Освен под личното си име компанията основава китари и с марките: „ Епифон “, „ Крамър “, „ Вали Артс “, „ Тобиас “, „ Стейнбъргър “ и „ Каламазо “. В добавка към китарите компанията създава и клавишни принадлежности под марката „ Балдуин “, барабани под марката „ Слингърланд “, както и най-различни аксесоари за музикалната промишленост. През 2014 година тя разршири още повече портфолиото си като купи и датския "Филипс" за 135 млн. $.

През години, в които съществува, на китарите на "Гибсън" са свирели редица звезди като блусмена Би Би Кинг, китариста на „ Ролинг Стоун “ Кийт Ричардс, както и Джими Пейдж от „ Лед Цепелин “.

През 2015 година една от обичаните китари на Ленън на компанията, която той употребява при композирането на песни като All My Loving и You Loves You, бе продадена на търг за внушителните 2,4 милиона $. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР