Легендарният оперен певец Ренато Брузон ще получи специалното почетно отличие

...
Легендарният оперен певец Ренато Брузон ще получи специалното почетно отличие
Коментари Харесай

Ренато Брузон получава Златен плакет за цялостен принос

Легендарният оперен артист Ренато Брузон ще получи специфичното почетно отличие на Софийската опера и балет - " Златен плакет ". Наградата се присъжда за цялостния принос на водещия италиански баритон към международното оперно изкуство. " Златният плакет " на Софийската опера и балет ще бъде връчен за първи път тази година на специфична гала, която ще бъде част от тържествения концерт на 20 септември за откриването на юбилейния 130-и сезон на националния културен институт.

Брузон е измежду най-големите оперни гласове в света и е определян като един от най-значимите баритони на Вердиев репертоар. Той идва в отговор на персоналната покана на шефа на Софийската опера Пламен Карталов. Двамата работят дружно през 2005 година, когато българският оперен режисьор слага " Набуко " на Opera Festival in Piazza Grande - Festival di Oderzo.

Лауреат на " Златния плакет " на Софийската опера и балет ще бъде и Долора Заджик (Метрополитън опера). Именитата белкантова певица ще се показа в откриващата церемония вечер, отдадена на 90-годишнината от рождението на Николай Гяуров, както ДУМА писа. В музикалното събитие ще вземат участие три генерации актьори, работили с маестрото през годините.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР