Легендарният норвежки биатлонист Оле Ейнар Бьорндален засега остава вън от

...
Легендарният норвежки биатлонист Оле Ейнар Бьорндален засега остава вън от
Коментари Харесай


Легендарният норвежки биатлонист Оле Ейнар Бьорндален към този момент остава вън от присъединяване на зимните олимпийски игри в Пьонгчанг, които започват на 9 февруари.

43-годишният Крал на биатлона не съумя да покрие квалификационната норма, избрана от треньорите на Норвегия и остана отвън състава от петима биатлонисти и една запаса.

Оказа се, че в Норвегия са разчитали, че МОК ще насочи нещо като " уайлд кард " към Бьорндален за това, че е спечелил спринта в Сочи през 2014 година, само че очакванията им се оказали излъгани.

За сходна опция загатна треньорът на националния тим Зигфрид Мазе. От националния олимпийски комитет на Норвегия обаче оповестиха, че няма такава процедура. Така Бьорндален, който на 27 януари ще навърши 44 години, към този момент остава твърдо навън от олимпийските игри.

Междувременно брачната половинка му - беларуската звезда в биатлона Дария Домрачова, разкри аргументите за слабата му форма през сезона до момента.

Оказа се, че Бьорндален е имал съществено заболяване през лятото, което му е попречило да тренира пълноценно. По думите на Домрачова мнозина не биха минали през сходно тестване, само че Бьорндален се е посочил като същински " мъж и крал ".

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР