Легендарният норвежец Аксел Лунд Свиндал обяви, че ще прекрати кариерата

...
Легендарният норвежец Аксел Лунд Свиндал обяви, че ще прекрати кариерата
Коментари Харесай

Аксел Лунд Свиндал прекратява кариерата си

 Аксел Лунд Свиндал с първа победа за сезона
Легендарният норвежец Аксел Лунд Свиндал разгласи, че ще приключи кариерата си след международното състезание по ски алпийски дисциплини в Оре през февруари.

Олимпийският първенец в спускането от ПьонгЧанг 2018 съобщи, че в основата на решението му са непрекъснатите травми на дясното коляно, които го тормозят през последните три години.

36-годишният Свиндал е взел решението през последните няколко седмици. Норвежецът се чака да започва в супергигантския слалом на 6 февруари в Оре, както и в спускането три дни по-късно.

Свиндал пропуща стартовете в Кицбюел този уикенд, с цел да даде отмора на коляното си и няма да взе участие идната седмица в скоростните дисциплини в Гармиш-Партенкирхен (Германия).

Аксел Лунд Свиндал има в кариерата си четири медала от олимпийски игри и осем от международни състезание, а също така е притежател на Световната купа през 2007 и 2009 година. Любопитен епизод от детството му е летуване на родното Черно море. Споменът му от страната ни е, че автомобилът им е останал без чистачки.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР