Легендарният нидерландси защитник Яп Стам посъветва младата надежда на Лалетата

...
Легендарният нидерландси защитник Яп Стам посъветва младата надежда на Лалетата
Коментари Харесай

Стам: Де Лихт трябва да остане дълго в Юве, за да научи изкуството на защитната игра

Легендарният нидерландси бранител Яп Стам посъветва младата вяра на " Лалетата " Матайс де Лихт да остане в сегашния си тим Ювентус допустимо най-дълго. Той счита, че там юношата на Аякс ще има опция да научи " изкуството на защитната игра " и ще се трансформира в един от най-хубавите играчи на своя пост в света.

" Според мен първите му няколко месеца в Серия " А " бяха положителни. Той получи някои рецензии, само че това е обикновено, защото трябваше да се приспособява към нов жанр футбол. Матайс е млад и не е привикнал на напрежението в клуб като Ювентус. Освен това в Италия и противниците са от по-висока класа спрямо Нидерландия. Юве влага голяма сума, с цел да го притегли, някои даже биха споделили, че е прекомерно огромна. Но съгласно мен той се оправя добре досега. Той натрупа опит и стартира повече да има вяра във опциите си. Важно е в този момент да научи италиански, с цел да може по-добре да се схваща със съотборниците си ", счита Стам.

Твърди се, че една от главните аргументи Де Лихт да избере Ювентус е опцията да играе един до друг и да се учи от Леонардо Бонучи и Джорджо Киелини.

" Те са бранители от най-висока класа, същински спечелили, привикнали да играят в напечени мачове. Те са двамата най-хубави бранители в Италия и могат да го научат на изкуството на защитната игра. В Ювентус доста повече се натъртва на това, в сравнение с в Аякс, където повече се търси надиграването един на един. Според мен е извънредно значимо Де Лихт да остане в Юве допустимо най-дълго, тъй като единствено по този начин ще се развие като състезател, ще свикне да играе против най-хубавите, да се оправя с напрежението на огромните мачове в Серия " А " и в Шампионската лига ", добави някогашният защитник на Лацио и Манчестър Юнайтед.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР