Легендарният наставник във фигурното пързаляне Алексей Мишин даде специално интервю

...
Легендарният наставник във фигурното пързаляне Алексей Мишин даде специално интервю
Коментари Харесай

Легендарен треньор: Не ми говорете за пари за спорт, когато виждате пенсионери да ровят по кофите

Легендарният ментор във фигурното пързаляне Алексей Мишин даде особено изявление за Спортно шоу Гонг по Дарик радио, където приказва развиването на изящния спорт у нас. Емблематичният експерт даде доста самун за размисъл с изявлението си, като съобщи, че когато виждаме възрастни хора да ровят по кофите за отпадък, не трябва да приказваме за пари за пързалки.

Професор Мишин е в България за Семинара на треньорите и спортистите, които предхожда шампионата „ София Трофи “.

„ Голяма ракийка пия, когато съм в България. Много ми харесва тук. Най-много ми харесват хората в България. Миналата година пътувах доста из разнообразни места– бях на Канрските остров, Турция, Кипър, Гърция. Тази година бях в България по покана на Ина и Андрей Лутай.  Бяхме на лагер в Царево. Беше радостно. По сигнал всички плуваха, след това обядваха “, стартира Мишин и продължи:

„ А по какъв начин си изкарах аз ли? Имах време да бъда самичък със себе си на прелестно място. Сутрин хапвах шопска салата, обед отново по този начин. Вечер нещо варено, и отново тази огромна ракийка “, прям бе експертът.  

„ Появиха се към този момент треньори, клубове, състезатели, гении. Преди като че ли България бе изолирана. Сега е друго - България е обвързвана с европейското фигурно пързаляне. Това е залог за оптимизъм. Нужни са гении, с цел да съумеете “, сподели още експертът, който е бил ментор на фигуристи като Евгени Плюшченко, Алексей Урманов, Елисавета Туктамишева, Каролина Костнер и други.

„ Ще ви кажа нещо значимо. Преди години Съветският съюз побеждаваше всички. А за какво? Състезавахме се страна против клубове. Нямаше значение дали става дума за Америка или Швейцария. Какво правеха съперниците – 10 родители и 20 деца с възторг - купили кънки, ушили костюми и се състезават. Ние тогава костюмите, хореографията, всичко се правеше, както би трябвало. Всичко бе на високо равнище. Така се състезавахме – страна против клубове. И естествено тогава побеждавахме. Сега е друго - Китай, Америка, Канада имат държана поддръжка. Сега надпреварата е сред страните. Трудно се печели “.

„ Така е и със София и България сега. Най-добрите коли са немските, най-хубавите самолети са френските, а за какво тогава да имаме най-хубавите спортисти ние. Всичко е обвързвано. Трябва да го разберете. Така е и в България, разберете “.

„ Важно е, че имате участници в интернационалните шампионати. Пързалка, състезатели. Малка пързалка с малко пари за спорта, това е. Но би трябвало да знаете, аз постоянно го споделям - когато видите пенсионер да рови по кофите, не би трябвало да говорите, че ви трябват пари за пързалки, а че е нужно да живеете обикновено “, приключи Мишин.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР