Легендарният наставник на Милан и Италия Ариго Саки призна, че

...
Легендарният наставник на Милан и Италия Ариго Саки призна, че
Коментари Харесай

Ариго Саки: Моят Милан беше иновативен, сега такива са отборите на Клоп и Гуардиола

Легендарният ментор на Милан и Италия Ариго Саки призна, че доста харесва работата на мениджърите на Ливърпул и Манчестър Сити - Юрген Клоп и Джосеп Гуардиола.

“Техният футбол е сходен на моя и аз доста правя оценка техните полезности, просвета и темперамент. Моят Милан беше новаторски, а тимовете на Гуардиола и Клоп не престават тази наклонност. Те мислят като мен. Имаме задължението да накараме публиката да се любува на футбола и да е разчувствана от него. Да играеш огромен футбол е по-трудно от това да приказваш за него. Харесва ми желанието им да преобладават. Футболът би трябвало да е доминация и хубост, музика и просвета. Харесва ми да ги виждам. Проблемът с Висшата лига е, че там играят прекомерно постоянно и конкуренцията е доста огромна. Може би по тази причина националният отбор в никакъв случай не реализира огромни резултати”, съобщи Саки пред “Дейли мейл”.
Arrigo Sacchi is full of praise for the work Pep Guardiola and Jürgen Klopp have done, saying that both managers are like him. pic.twitter.com/OeAoQ7YGyX
— The Coaches’ Voice (@CoachesVoice) 12 септември 2019 година Запитан кого би назначил като треньор, в случай че ръководеше някой клуб - Клоп, Гуардиола или Маурисио Почетино, той отговори: “Със сигурност би било проблем за мен. Изброихте любимците ми, като и тримата имат същата философия, макар че са доста разнообразни. Нека кажа нещо и за Арсен Венгер - той революционира британския футбол, в действителност е популярен. Англия има бясно и брилянтно състезание, което изживява своята златна ера”, добави Саки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР