Легендарният нападател на ЦСКА Стойчо Младенов каза добри думи за

...
Легендарният нападател на ЦСКА Стойчо Младенов каза добри думи за
Коментари Харесай

Стойчо Младенов: Гунди за мен е Бог

Легендарният нападател на ЦСКА Стойчо Младенов сподели положителни думи за иконата на Левски Георги Аспарухов. Екзекутора на Ливърпул призна, че преди време Гунди е бил огромен негов любим. Той си спомни и за феноменалната техника на Димитър Якимов - Поета на футбола. Младенов съобщи още, че синият цвят му е обичаният, само че посочи, че това е по този начин поради цвета на очите му.

" Дали като дете имах футболни кумири? Имам такива и до ден-днешен. Те са двама. Единият е Георги Аспарухов. Заради него пропътувах дистанцията от Димитровград до Стара Загора с колело, с цел да отида на мач. Нямах пари да си купя билет. След мача чаках да видя Гунди от близко, с цел да му се развеселявам. Това беше едно благополучие и наслаждение за мен. Другият ми любим е Димитър Якимов - феномен, който аз издигам до пиедестала на Гаринча. Един необикновен футболист. Якимов беше прословут. Беше прословут футболист! За него не беше проблем на една носна кърпичка да излъже двама или трима. Залепваше топката за краката си и нямаше кой да му я отнеме. Беше феномен ", довери Стойчо Младенов пред " Блиц ".

" Някои хора споделят, че първо съм бил от Левски? Ами хората са се заблудили може би от това, че един от любимците ми е Гунди. Възможно е като дребен да съм споделил нещо, което на някой да му е направилo усещане. Но в действителност вървях да го виждам Гунди. За мен той е като Господ. Голяма персона. По това време цяла България му се кланяше, всички му се възхищаваха. Песен се написа за него и за Котков след гибелта им ", добави един от най-легендарните футболисти на ЦСКА.

" Кой е обичаният ми цвят? Синият. Защото най-вече ми отива на очите. Използвам го като декор ", сподели още последният ментор, извел ЦСКА до шампионската купа.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР