Легендарният нападател на Милан Андрий Шевченко посочи бившия си съотборник

...
Легендарният нападател на Милан Андрий Шевченко посочи бившия си съотборник
Коментари Харесай

Шевченко: Малдини е най-големият символ на Милан

Легендарният нападател на Милан Андрий Шевченко уточни някогашния си съотборник Паоло Малдини за най-емблематичния футболист в историята на клуба.

По мотив 120-годишнината на гранда от Милано актуалният селекционер на Украйна беше запитан кой е играчът, който най-вече символизира “росонерите”. “Бих споделил Малдини, тъй като той е представител на моя Милан, както и на Милан през годините. Клубът е имал голям брой велики първенци като Джани Ривера и Франко Барези. Паоло е признакът на моя интервал там, само че е също и специфичен състезател - татко му Чезаре Малдини също е бил капитан като него, а по-късно и треньор. Самият Паоло сега е шеф на отбора, а синът му Даниеле сега играе в Милан. Това е история, която минава през разнообразни столетия, и имам вяра, че е по-скоро нещо неповторимо, в сравнение с рядко срещано във футбола. Затова в случай че би трябвало да избера единствено едно име, би било вярно да посоча Паоло. 120-годишнината на Милан е празник за всички нас, освен за тези, които са имали шанса да играят в тима. Милан е неповторим, той е като превъзходен филм, който в никакъв случай не свършва. Тези, които обичат футбола, добре знаят това”, разяснява Шевченко пред “Гадзета дело спорт”.

Shevchenko: " Milan is unique and it’s a great film that doesn’t end, I was a fan as child, Maldini is the symbol of the club, Sacchi revolutionized football " https://t.co/IFC62xSwlu pic.twitter.com/3oJ8OsoP2u
— Meytar Zeevi (@RossoneriBlog) December 14, 2019
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР