Легендарният Mercedes „Чочоне“, който „Холдинг БДЖ“ обяви на търг, е

...
Легендарният Mercedes „Чочоне“, който „Холдинг БДЖ“ обяви на търг, е
Коментари Харесай

"Звярът" на БДЖ за 60 бона с два пръста прах и без акумулатор СНИМКИ

Легендарният Mercedes „ Чочоне “, който „ Холдинг БДЖ “ разгласи на търг, е добито от някогашното държавно дружество "Стомана " АД - Перник при започване на новото хилядолетие, написа "Монитор ".

За да може да си вземе най-малко част от дължимото по дълг, железницата е прибрала лимузината, само че е изгубила над милион лв. неизплатени борчове.

Автомобили от тази серия бяха известни като част от автопарка на някои от най-емблематичните подземни босове у нас от 90-години на предишния век.


Машината „ отлежава “ в гараж със спаднали гуми и без батерия към този момент две години.

По думите на чиновниците на БДЖ е поддържана с истински елементи. Произведена през 1995 година, тя е влезнала в активите на жп сдружението през 2000 година, спомнят си железничарите.

В талона колата е маркирано, че е модифицирана трансформация AMG. Двигателят с близо 330 к.с. е с пробег от малко над 228 000 км, множеството от които са направени в първите години след производството му.

Шофьорите на железниците рядко са го изкарвали по пътищата, тъй като харчи 24 литра на 100 км. Ползвана е от тогавашния финансов шеф на превозвача Михаил Драгиев.


Колата има проблем с паленето поради развален сензор на коляновия вал. Ръждата не я пожалила, само че интериорът припомня, че създадената в едвам няколко стотици бройки кола е със славата на легенда измежду автоманиаците.

В БДЖ още помнят историята с друга лимузина, закупена за потребностите на управлението на железниците.

През 2006 година превозвачът придобива първокласното возило Volkswagen Phaeton, цялостно с всевъзможни екстри, за 150 000 лв..

Колата тогава беше взета на лизинг с месечната вноска е 15 000 лв.. За лукса тогава шефовете на БДЖ бяха санкционирани с две месечни заплати.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР