Легендарният китарист и основател на едноимената група Van Halen -

...
Легендарният китарист и основател на едноимената група Van Halen -
Коментари Харесай

Почина легендарният китарист Еди Ван Хален |

Легендарният китарист и създател на едноимената група Van Halen - Еди Ван Хален, умря на 65-годишна възраст от рак. Това стана ясно от обява на сина му Волфганг в Twitter.

" Не мога да допускам, че би трябвало да напиша това, само че моят татко - Едуард Лудвиг Ван Хален, загуби своята дълга и сложна борба с рака, тази заран. "

" Той беше най-хубавият татко, който в миналото можеше да желая. Всеки миг, който можех да споделя с него, на сцена и не на нея, беше подарък ", написа Волфганг. 

" Сърцето ми е разрушено и не мисля, че в миналото ще мога да преживея това изцяло. Обичам те толкоз доста, тате ", добави той. 


Ван Хален е роден през 1955 година в Амстердам, Нидерландия. Въпреки това, той израства в Пасадена Калифорния. Там той основава групата Van Halen, дружно с брат си Алекс, басиста Майкъл Антъни и артиста Дейвид Лий Рот, през 1974 година

Бандата свири в дребни клубове в западен Холивуд преди да избухне на рок сцената с дебутния си албум - Van Halen, през 1978 година От него са продадени над 10 милиона копия, откакто става част от рок вълната, която превзема Америка. 

След дебюта си, групата се трансформира в един от най-продаваните реализатори на всички времена и продължава да издава мултиплатинени албуми. В пет поредни години излизат -  Van Halen II (1979), Women and Children First (1980), Fair Warning (1981), Diver Down (1982), както и най-големият шлагер албума 1984. 

Той включва незабравимите песни Jump, Panama и Hot for Teacher.

Ван Хален, който израства идолизиращ Ерик Клептън, е пионер в личния си динамичен жанр - постоянно свири с две ръце на грифа на китарата.

В изявление за Guitar Player от 1978 година, Ван Хален споделя: " Правя каквото си желая - в действителност не мисля прекалено много за това. Всичко е много непринудено. "

След новината за гибелта на китариста, в обществените мрежи последваха редица постове от неговите сътрудници и другари музиканти. 

" Еди не беше единствено Бог на китарата, той беше гениално красива душа ", написа Джийн Симънс от KISS.

Певецът на Def Leppard - Джо Елиът показа, че е виждал бандата на Ван Хален през 1977 година и че Еди Ван Хален е " преоткрил свиренето на китара, тъкмо както Джими Хендрикс е направил едно потомство по-рано ".

Джизър Бътлър от Black Sabbath назова Ван Хален „ един от най-хубавите, земни мъже, които в миналото е срещал “.

Снимки с легендата Ван Хален във Facebook разгласиха групата " Аеросмит " и фронтменът на Whitesnake Дейвид Ковърдейл.  
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР