Легендарният канадски тенисист и бивш номер 1 в световната ранглиста

...
Легендарният канадски тенисист и бивш номер 1 в световната ранглиста
Коментари Харесай

Тенис легенда обяви край на кариерата

 Нестор чества имен ден през днешния ден
Легендарният канадски тенисист и някогашен номер 1 в международната класация на двойки Даниел Нестор постави завършек на спортната си кариера на 46-годишна възраст.

Той изигра последния си мач в Торонто в плейофа за Световната група на Купа " Дейвис " в тандем с Вашек Поспишил, само че двамата изгубиха в от холандците Жан-Жулиен Роже и Матве Миделкоп с 6:4, 3:6, 4:6, 4:6.

" Времето ми пристигна. Вече не усещам, че мога да спечелвам огромни шампионати и да бъда конкурентен на по-младите момчета. Така че, с наслада излизам в пенсия ", разяснява роденият в Белград левичар Нестор, представен от Спортал, който дебютира при експертите през юли 1991 година.

Той е първият състезател на двойки в историята на АТР, който е печелил купите и в четирите надпревари от Големия шлем, както и във всичките девет шампионата от сериите " Мастърс ".

Канадецът има общо 91 трофея при дуетите, 12 от които от Шлема - 8 в мъжките двойки и 4 на смесени двойки, както и 4 от финалите на АТР при дуетите. Той също по този начин е олимпийски първенец от Сидни 2000 на двойки със сънародника си Себастиен Ларо.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР