Легендарният италиански вратар Енрико Рики Албертози заяви, че Бразилия е

...
Легендарният италиански вратар Енрико Рики Албертози заяви, че Бразилия е
Коментари Харесай

Италианска легенда: Бразилия от Мексико'70 беше отбор от стратосферата

Легендарният италиански вратар Енрико " Рики " Албертози съобщи, че Бразилия е разполагала с извънземен тим през 1970 година. Славният пазач, който е първенец с Каляри и Милан, е на вратата на " Скуадра адзура " във финала на Световното състезание в Мексико, извоюван от Пеле и компания с 4:1.

" Отидохме в Мексико с една цел - да излезем от групата. Това не се беше случвало на Италия от години. Чакаха ни сложни мачове, вкарахме единствено един гол в три мача, само че стигнахме до директните елиминации. Ако бяхме победили Бразилия, щеше да е необикновено. Те обаче бяха тим от стратосферата! Може би най-силният отбор на Бразилия. За злощастие бяхме хвърлили доста сили на полуфинала против Германия, където играхме продължения. Смятам, че в противоположен случай финалът щеше да е по-балансиран ", показа Албертози.

Бившият вратар има 34 мача за Италия, последният от които е против България в София през 1972 година Рики е част от състава на " Скуадрата " на четири международни шампионати и е европейски първенец от 1968 година За Милан има 233 срещи във всички шампионати, което го прави петият вратар с най-вече мачове за " росонерите ", след Кристиан Абиати, Себастиано Роси, Дида и Лоренцо Буфон. Печели КНК с Фиорентина през 1961 година
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР