Легендарният холандски футболист Едгар Давидс спечели дело срещу американската компания

...
Легендарният холандски футболист Едгар Давидс спечели дело срещу американската компания
Коментари Харесай

Едгар Давидс спечели дело срещу създателите на League of Legends

Легендарният холандски футболист Едгар Давидс завоюва дело против американската компания Riot Games за това, че обликът му е употребен непозволено в хитовата игра League of Legends.

Съдът видя очевидната аналогия на Давидс с визията на героя Striker Lucian, чиято композиция от прическа и очила несъмнено припомня на някогашния халф на Ювентус.

Скинът е изработен малко преди Световното състезание по футбол през 2014 година Студиото пледираше, че почитателите не могат да се объркат и ще видят в изображението на първо време гейм воин, а не футболист, само че съдът е на друго мнение.

Сега Riot Games имат неприятната задача да разкрият какъв брой пари са изкарани от това и да платят отплата на футболната легенда.

Искът на някогашния холандски национал разгневи някои геймъри, тъй като Давидс в действителност знае за скина още от 2014 година и даже към този момент един път благодари на Riot Games в Twitter за това, че са го пресъздали в играта.

Едгар Стевен Давидс e някогашен холандски национал от суринамски генезис. Играл е за Аякс, Милан, Ювентус, Барселона, Интер и Тотнъм Хотспър.

Футболистът страда от глаукома, което изисква да носи защитни очила по време на мач. Неговата прическа и защитни очила го вършат един от най-разпознаваните футболисти от неговото потомство. Играта му в Ювентус му носи прякора " Питбула ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР