Легендарният футболист на Барселона Хосе Мария Бакеро бе представен като

...
Легендарният футболист на Барселона Хосе Мария Бакеро бе представен като
Коментари Харесай

Хосе Мария Бакеро: Славия е исторически клуб, искам да вложа методологията от Барселона тук

Легендарният футболист на Барселона Хосе Мария Бакеро бе показан като новия старши треньор на Славия, като с изключение на него пред медиите застана и неговият асистент Жорди Гротакас.

Бакеро показа, че е добре осведомен със стила на " белите " да постановат млади футболисти и съобщи, че ще се опита да наложи в отбора методологията на Барселона.

" Това е исторически клуб. Клуб, който залага на лични фрагменти. Наблюдавал съм някои дуели на Славия и знам защо става дума. Когато президентът ми предложи тази опция, помислих си и одобрих. С моя опит мога да допринеса за това тимът да се показва на равнище. Искам да вложа методологията от Барселона и тук, тъй като през последните 6 години работих с юношеския тим на Барса. Това ме стимулира напълно и по тази причина съм тук. Искам да вложа целия си опит в Славия. Целта е да се конкурираме с нашите противници, както и да подобрим качествата на футболистите и целия тим ", стартира Бакеро.



Испанският експерт увери още, че ще изисква от всички футболисти, както и от своя щаб да дават най-хубавото от себе си и прикани за повече самообладание към младите играчи.

" Преди доста години думата " триумф " за мен означаваше да се подобряваш и да дадеш всичко от себе си, не да побеждаваш непременно. Ще желаеме от всеки да дава 100 % от опциите си - освен футболистите, а и треньорите. Нашата цел е да накараме публиката да е удовлетворена от представянето на тима. Ще се опитаме да създадем по този начин, че почитателите ни да идват на стадиона. Целта ни е да изградим момчетата като експерти. Трябва да има самообладание към тях. Постепенно би трябвало да ги интегрираме в мъжкия футбол, тъй като този преход не е елементарен. Искаме самите млади футболисти последователно да се трансфорат в гръбнака на първия състав. Няма да имам друго отношение към моя наследник (Йон Бакеро) ", съобщи Хосе Мария Бакеро.

Бившият нападателен футболист приказва и за връзките си с легендата на българския футбол Христо Стоичков, с който двамата реализираха редица триумфи като съотборници в Барселона.

" Изживяхме страхотни моменти дружно на терена. Той е същинска легенда, освен в България и Барселона, само че и по света. Има доста мощен темперамент. Спокойно мога да го нарека другар, тъй като останахме близки и след края на футболната ни кариера ", съобщи Бакеро, който бе и капитан на " каталунците " в интервала 1993-1996.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР