Легендарният футболист и треньор на ЦСКА Димитър Пенев коментира хореографията

...
Легендарният футболист и треньор на ЦСКА Димитър Пенев коментира хореографията
Коментари Харесай

Димитър Пенев: Левски победи с половин гол

Легендарният футболист и треньор на ЦСКА Димитър Пенев разяснява хореографията на бранш "Г " от финала за Купата на България, на която бе изобразена фотография от дербито с Левски от 1967 година, на която Пенев надскача във въздушен дуел именития нападател на "сините " Георги Аспарухов.

"Имам тази фотография у дома. На доста места има тези мои фотоси. Виждате разликата в отскоците, макар че Аспарухов беше с 10 сантиметра по-висок. Това беше един футболен, чист дуел, без нарушаване. Това е история и урок за младото потомство ", сподели Пенев пред кореспонденти.

Треньорът номер 1 на 20-и век в България даде своето мнение и за финала за Купата на България в неделя, в който Левски победи ЦСКА с 1:0.

"Един мач, който основава напрежение измежду последователите. Самите състезатели би трябвало да надвишават качествата си и тогава се получава добър мач. След като ЦСКА загуби, значи не се е получило. И при Левски не се получаваше, само че с половин гол победиха.

Важното е играчите да извършват дилемите над 50 %. Ако е под 50 % е ясно, че има някакво вътрешно отношение - управление, треньор, въпроси, които не са ясни и чисти ", сподели Пенев след представянето в Музея на спортната популярност на ЦСКА на репликата на Първата Шампионска купа по футбол, която тимът печели на 9 септември 1948 година.

На специфична гала отговорникът на музея Христо Христов-Графа описа детайлности за ориста на трофея.

Първата купа, извоювана от "армейците ", е разполагаем на посетителите, които желаят да я видят и да се снимат с нея.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР