Легендарният футболист и бивш треньор на Левски - Михаил Вълчев,

...
Легендарният футболист и бивш треньор на Левски - Михаил Вълчев,
Коментари Харесай

Мишо Вълчев: Петър Хубчев напипва пулса на Левски и това си личи по резултатите

Легендарният футболист и някогашен треньор на Левски - Михаил Вълчев, даде малко изявление пред сътрудниците от " Тема спорт ". Той приказва за спортно-техническите неща и най-много за мощните и слабите страни в дейностите на " сините ".

Г-н Вълчев, постоянният дял в Първа лига бе преполовен, каква е оценката ви за представянето на Левски?

- Най-хубавото е, че към момента сме в борбата за първото място. Изоставаме на четири точки от Лудогорец. Започваме да играем по-добре и по-уверено. Лека-полека нещата се подреждат. Но пътят е дълъг. В Левски би трябвало да са наясно, че сигурни мачове за тях няма. Трябва да се борят за всяка точка. Отдавна към този момент тимовете не идват на " Герена ", с цел да паднат с по-малко. Нужно е да се влагат най-много старания. Все отново в огромна част от тимовете има футболисти, които са на равнището на тези в Левски и нещата са сложни. Затова Хубчев би трябвало да приготви играчите и душевен.

Неговата работа по какъв начин я виждате?

- Започва от ден на ден да напипва пулса на Левски, правилния темп и това си проличава по резултатите.

Вече бяха изиграни 13 турнирни мача, може ли да се даде по-генерална оценка за лятната селекция и какво е нужно още на Левски като укрепване за зимния прозорец?

- В множеството мачове летните попълнения бяха на положително равнище. В офанзива Алар не се включва, както би трябвало. Не оправдава доверието. Робърта направи няколко мощни срещи. На него му би трябвало празно пространство, а множеството тимове на " Герена " играят пo-сгъстено, затварят се. А на него му би трябвало място, с цел да развива скоростта си. Трябва и характерен плеймейкър. Там куцат нещата - в организацията на играта. Поне трима играчи са нужни през зимата, и то на по-високо равнище. Нужни са футболисти, които незабавно да правят работа, а не да чакаме 10 мача да се приспособяват.

Как виждате конкуренцията в борбата за върха?

- Ще е много сериозна. Изненадващо Локомотив Пловдив усъвършенства доста играта си, подреди победи. Апетитът идва с яденето и в Локо стартират да мислят за шампионската купа. За мен борбата ще е сред Левски, Лудогорец и пловдивчани. ЦСКА съгласно мен ще продължава да изостава. Така че Левски има своите съществени шансове. Много значимо е да се стабилизира малко представянето, да няма клатушкане - да изиграят два-три мощни мача и след това един слаб. Трябва да има по-голямо неизменност. Ясно е, че в актуалния футбол няма по какъв начин да запишеш 10 следващи мача на високо равнище. Но примерно да играеш в 6 добре, в 2 на приблизително равнище и два слаби.

Какво е мнението ви за младите футболисти в Левски и най-много Станислав Иванов, който към този момент се утвърждава като титуляр?

- Станислав Иванов израсна доста бързо. Включи се на равнище. Неговото адаптиране към тима беше много бързо. Върши чудесно своята работа - изостря офанзивата, вкарва голове. Най-важното е, че се възползва от шанса, който му се дава и че Петър Хубчев не се опасява да залага на него.

Къде виждате недостатъци в играта и кои са мощните страни?

- Левски разчита доста на играта по крилата. Често виждаме включване по фланговете на крайните бранители. Аз персонално чаках в някои мачове Хубчев да играе малко по-дефанзивно, само че какво значи отбранително. Левски доста бързо се прегрупира в отбрана и мощното оръжие в офанзива е включването на бековете и бързо изнасяне на топката без пасове по широчина и обратно. В доста от мачовете това даде преимущество бързо да създадат офанзивите, преди съперникът да се е провел.

Хубавото е, че всичко това става на висока скорост. Слабостта идва от време на време от дълбоката преса, която Левски прави, тъй като след това бързо е сварван неопитен във фаза отбрана, когато му се отнеме топката на контра и съперникът елементарно се озовава против отбраната и вратаря. Хубчев взима ограничения, като желае бързо прегрупиране в личната половина и се получава, само че има още да се доизглажда това. Дефанзивна беше играта при Делио Роси -0:0 и напред, в случай че падне гол. /topsport.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР