Легендарният футболен вратар Петър Чех направи своя професионален дебют в

...
Легендарният футболен вратар Петър Чех направи своя професионален дебют в
Коментари Харесай

Чех с успешен дебют в хокея

Легендарният футболен вратар Петър Чех направи своя професионален дебют в хокея на лед. Бившият пазач на Челси и Арсенал изигра страховит мач и оказа помощ на своя британски Гилфорд Финикс да победи Суиндън Уайлкетс с 3:2.

Двубоят приключи 2:2 в постоянното време, само че Чех бе необикновен при дузпите. Той избави 2 от тях, с което си заслужи наградата за състезател на мача.

Чешкият пазач постави завършек на блестящата си футболна кариера в края на предишния сезон и стартира работа като механически консултант в Челси. Той обаче реши да сбъдне и една от детските си фантазии - да играе хокей.

" Това бе моя фантазия от детските години - да изиграя един същински мач по хокей. Вече е реалност, сбъдна се. Имам толкоз страхотни моменти във футбола, само че този мач също ще бъде измежду най-ярките ми мемоари. Не може да бленувам за по-добър дебют и по-драматичен мач. Никой не може да ми отнеме това ", показа разчувстваният Чех.Той обаче ще бъде трети избор на вратата на Гилфорд Финикс, тъй като няма да може да тренира пълноценно с тима. Графикът на някогашния футболист е претрупан около работата му в Челси, само че той ще тренира на леда при всеки комфортен миг.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР