Легендарният Емил Костадинов се върна назад в спомените си към

...
Легендарният Емил Костадинов се върна назад в спомените си към
Коментари Харесай

Емо и Любо спали на общ креват в Париж, Екзекутора на петлите не харесва прякора си

Легендарният Емил Костадинов се върна обратно в спомените си към 17 ноември 1993 година. Тогава с два гола на Емо България надделя Франция посред Париж и се класира за международните финали в Съединени американски щати. Екзекутора на " петлите " призна, че не харесва своя прякор. Той си спомня, че във френската столица е делил стая с Любослав Пенев, с който спали в едно легло.

" За мен този ден е паметен. Този наш тим имаше темперамент, имаше качество. Искахме да побеждаваме във всеки един мач. Очевидно е, че моето потомство е възпитано по различен метод. Сега младите футболисти се отхвърлят от националния тим, когато не играят. Имаше такива случаи в последните години. Това за мен е смешно.

Защо беше протестът на футболистите на Левски преди мача на " Парк де Пренс "? Бяха ни отписали, по тази причина (смее се). След успеха над Австрия се събрахме, разбрахме, че имаме късмет при победа в Париж и бяхме уверени, че ще спечелим. Обединител в тима беше Боби Михайлов, който ни укротяваше. Никога не сме поставяли някакви условия за награди и за доста други неща - хотели и така нататък Просто излизаш и играеш за България. За нас това беше най-важното. Премиите идват по-късно.

С Любо Пенев получихме френски визи на аерогарата. Там ни удариха визите. Преди мача бях в една стая с Любо. Бяхме на общ креват, това помня. Всеки футболист има построен табиет преди мачовете. Преди мач аз поспивах повече, след това обяд, кафе. В общи линии повече отмора преди мачовете.

Гледахме да им вкараме гол в края, с цел да няма повече време. След мача имаше алено вино единствено за управлението, за нас нямаше (смее се). Усещането беше необикновено. Екзекутора на " петлите "? Не го одобрявам този прякор чак толкоз. Екзекутор е главорез. Помня тишината на стадиона и виковете на нашите почитатели. Това е най-запомнящото се.

Разбира се, че след тази победа радикално се промени всичко. Кой е урокът от " Парк де Пренс "? Не би трябвало да се отказваш до последния съдийски сигнал. Второ, този мач сподели, че можем да вършим огромни неща. От мача не си вардя нищо. Спомените не избледняват нищо ", сподели Коща пред Българска национална телевизия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР