Легендарният бранител на Левски - Николай Илиев коментира актуалните събития

...
Легендарният бранител на Левски - Николай Илиев коментира актуалните събития
Коментари Харесай

Николай Илиев: На този етап Левски не е готов за шампионската титла

Легендарният защитник на Левски - Николай Илиев разяснява настоящите събития в " синия " клуб. Според някогашния ръководител на УС на столичния гранд, вековниците към този миг не са подготвени за шампионската купа на България. Ето какво сподели още той пред сътрудниците от " Тема Спорт ".

Г-н Илиев, в последния кръг Левски загуби от Лудогорец с 0:2 В Разград. На какво се дължи съгласно вас провалянето на сините?

- На този стадий съм склонен с Петър Хубчев за това, което сподели преди десетина дни, а то е, че Левски сега не е подготвен за шампионската купа. Въпреки че това не значи тимът да се откаже и да не се бори до дъно. Винаги сините са били измежду кандидатите за купата и Купата на България. Не че Лудогорец беше доста добър, може би разградчани играха с по-малко проценти от опциите си заради обстоятелството, че този мач бе след дуела им за Лига Европа против Ференцварош. Мисля, че справедливо победиха предвид на това, което демонстрираха двата тима. Левски имаше опция да открие резултата и в случай че това бе станало, щеше по различен метод да приключи дуелът. В последна сметка четири точки изобщо не е огромна разлика в шампионата. Смятам, че без значение при какви условия Левски би трябвало да се бори до дъно за първото място. Тази година мисля, че сините са по-близо до това. Естествено, с цел да може да се вдигне качеството на тима, би трябвало да се създадат вложения в положителни футболисти. Виждате, че Лудогорец дава милиони за такива играчи. Нормално е да има и разлика в класите на този стадий.
 Само в Левски има баланс сред чужденци и българи
Само в Левски има баланс сред чужденци и българи

Вижте тук детайлности

Какво е мнението ви за работата на Петър Хубчев? Феновете сякаш го поддържат, само че съумя ли той да промени нещо в тима?

- Нормално е и би трябвало публиката да застане зад него. Нужно е да се спре с треньорските смени на всеки три месеца. Необходимо е да се даде опция на Хубчев да работи по-спокойно, най-малко една година, с цел да може да се реши неговата работа. Смятам, че той е един от най-хубавите треньори в България сега, тъй че Левски от тази позиция е направил добър избор. Но просто би трябвало самообладание от управлението и публиката, тъй като един тим не се гради за два-три месеца. Виждаме, че всяка година в Левски идват по 10-12 футболисти, което никога не е добре, а би трябвало да се обиграва един състав, който след време да дава резултати.

Как ви се вижда играта на Левски в отбрана? Според вас със завръщането на Холмар Ейолфсон ще се стабилизира ли още защитата на сините?

- На моменти Ейолфсон играе устойчиво, само че аз и преди съм казвал за играта на тима в отбрана. Има какво да се желае още към защитата. За мен очно там трябват попълнения, само че не желая да разясня съответните постове. Ако тимът не играе в отбранителен проект както би трябвало, тогава за отбраната стартират да се появяват проблеми. В актуалния футбол тъкмо това се изисква - да се представяш еднообразно добре и в двете етапи на играта. Това е положителният и огромен тим. Но незабавно се виждат слабостите в отбраната, когато целият отбор не взе участие в отбранителен проект.
 Константин Баждеков с скъпо подаяние за музея на Левски
Константин Баждеков с скъпо подаяние за музея на Левски

" Седмица след откриването на клубната експозиция на Левски не можем да се оплачем от липса на интерес ", съобщи Илия Христов от " Сини сърца "

Левски е вторият най-резултатен тим от началото на сезона. Какво е мнението ви за новото попълнение Найджъл Робърта, който означи шест гола от началото на сезона?

- Той е млад и перспективен футболист, който в доста моменти от мачовете демонстрира хубави неща. Мисля, че Левски е направил добър избор с него, само че в последна сметка би трябвало да се знае, че е належащо и на него да му се даде време. Робърта за първи път играе в чужбина. Не е елементарно да играеш в България, като си бил преди този момент в Холандия. Има още занапред какво да развива и демонстрира като качества. Загатна за тях и се надявам да продължи по този метод. Роберта, Станислав Иванов и Паулиньо на моменти демонстрират доста положителни игри. Но има доста какво още да се желае от тях. Необходимо им е време да се стиковат между тях. Определено виждам положителни неща от тях.

Много обсъждана тематика през последната седмица бе решението на БФС от идващия сезон да забрани на вратари отвън Европейски Съюз да застават под рамката на български тимове. Как ви се коства едно такова предписание?

- Не знам по-смешно и... Това е безскрупулно решение на БФС. Как може да имаш ограничаване тъкмо към вратарите? Да, броя на чужденците отвън Европейски Съюз би трябвало фрапантно да се понижи. Аз съм за това нещо. Но не би трябвало да определяш тъкмо, че вратарят е играчът отвън Европейски Съюз, който не би трябвало да играе. Знам по каква причина са го създали, само че това е безусловно смешно и безконтролно решение от футболния съюз. Но виждаме какви решения взимат в последните 12 години, както и резултата от тях.
 Левски се похвали с нов първокласен подготвителен терен
Левски се похвали с нов първокласен подготвителен терен

" Игрището е главното поле за провеждането на тренировките на първия тим "

Присъствахте на откриването на музея на Левски. Как се почувствахте на това събитие, което най-сетне се реализира?

- Това е нещо ужасно и което липсваше на Левски. Трябваше да бъде направено преди доста години. Само можем да благодарим на Илия Христов и сдружението " Сини сърца " за концепцията, която имаха, и че тя най-сетне беше осъществена. Трябва да знаят, че фантазията на стотици, а за какво не и на милиони последователи на Левски е сбъдната по този метод. Те още веднъж ще могат да се допрян до историческите мачове, невероятните футболисти, ръководители и треньори, които са били в този популярен клуб. А други, които не са имали тази опция да бъдат и участват на такива мачове, ще имат опцията непосредствено да се срещнат в музея с този популярен клуб. Радвам се, че се реализира тази фантазия на всички последователи. За мен, както и през годините сме казвали, те са нашият 12-и състезател. Винаги са били нашият главен състезател. В огромна степен е тяхна заслугата да има подобен популярен клуб като Левски и по тази причина е хубаво, че този музей бе открит.

Споменахте последователите на Левски, само че какво е мнението ви за проблемите на клуба в последните мачове, които станаха точно с тях?

- Когато приказваме за последователите, аз имам поради същинските почитатели на Левски. В никакъв случай това, което се случи в последните дуели, може да радва някои. Мога да кажа, че това не са последователи на Левски. Идват на стадиона за всяко друго нещо, само че не и да гледат и оказват помощ на тима. Истинските последователи на сините през годините са помагали, най-много в сложните моменти, и сме преодолявали рецесии и проблеми, и сме печелили шампионски трофеи. Но за тези 10 или 20 души, които са в агитка та на Левски, такива има по всичките тимове, би трябвало да се вземат строги и съществени ограничения от страната и институциите, тъй като това не може да продължава. Не може да се тормозят фамилиите да отидат с децата си на мач, по този начин както беше преди години. Не може поради 10-20 индивида да се основават такива проблеми и клубът да получава санкции, санкции и отнемане от домакинство без аудитория. А за Левски това е най-важното нещо. Трябват съществени и строги ограничения, а единствено се приказват празни приказки, когато се случат проблемите, и нищо не се подхваща. Виждате по какъв начин в Англия се оправиха нещата. Всичко е ред, дисциплинираност и закони. Тези хора нямат право да стъпват по стадионите, само че не за една година, а за цялостен живот. Това са неща, с които всеки футболен човек би се съгласил да не не престават.
 От Левски не са съгласни да се разделят със Станислав Иванов
От Левски не са съгласни да се разделят със Станислав Иванов

На " Герена " имат потребност от нов мощен трансфер като този на Давиде Мариани

Предстоят мачове на националния тим с Черна гора и Англия. Съгласен ли сте с рецензиите, които отнесе в последните мачове селекционерът Красимир Балъков?

- Нормално. Не можах да схвана изявлението на един от нашите футболисти, че им е нужно време. Какво време, към този момент 12 години им бе обещано?! В последна сметка мога да кажа, че повода не е във футболистите, а в управлението на БФС. Не са единствено клубовете, тъй като от тях би трябвало да се тръгне - от школите. Но това единствено си го приказваме. Никой нищо не прави по въпроса и промени не се правят. За това стана въпрос и по-рано с намаляването на броя за играчите отвън Европейски Съюз. Не може да пристигна футболист, който има някакви качества, по-големи от нашите футболисти, и след няколко месеца да стане български жител единствено с цел да освободи място за идващия. Много неща би трябвало да се създадат, само че хората във футболния съюз не са работещи сега. Резултатът го виждаме през последните 12 години.
 Георги Чиликов: Атакуващите футболисти направиха разликата сред Левски и Лудогорец, ЦСКА не ги виждам в тройката Обновена
Георги Чиликов: Атакуващите футболисти направиха разликата сред Левски и Лудогорец, ЦСКА не ги виждам в тройката

" Сините " имат още дребни крачки да извървят "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР