Легендарният борец Георги Мърков се прославя и като първия български

...
Легендарният борец Георги Мърков се прославя и като първия български
Коментари Харесай

Георги Мърков: Спрях терорист с пушка в ръка

Легендарният герой Георги Мърков се популяризира и като първия български антитерорист. През 1984-а той съумява да спре въоръжен с пушка и револвер човек по време на европейското състезание в Швеция.

" Когато се появи терористът публиката стартира да бяга и да заляга зад седалките - описа в изявление за youtube канала Спортната джунгла олимпийският първенец. - По това време ръководех мач на Петър Балов.

Съдията се тормози. Хвърли свирката и побягна. Обърнах се и видях терориста. Беше на 15-20 метра. В едната ръка държеше карабина, а в другата имаше чанта. Започна да се върти. Търсеше някакъв човек.

Направих се, че не го виждам. Не съм мислел, че би трябвало да го направя. Дойде ми импулсивно. Когато се изравни с мен, прескочих рекламното пано. Издебнах го, когато се обърна към съдиите с оръжието. Хвърлих се откъм гърба. Хванах карабината и я изтеглих нагоре. "

Какво се случва, откакто терористът се оказва, че има и второ оръжие - револвер? Как случката е покрита в България, тъй като нападателят е руснак?

Какви завършения има в политиката Георги Мърков и за какво е останал отчаян от нея?

Всичко това в третата част от изявлението с бореца в youtube канала Спортната джунгла:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР