Легендарният бивш защитник на Челси Марсел Десаи изрази интересно становище

...
Легендарният бивш защитник на Челси Марсел Десаи изрази интересно становище
Коментари Харесай

Легенда на Челси шокира: Продайте Азар и вземете трима нови

Легендарният някогашен бранител на Челси Марсел Десаи изрази забавно мнение във връзка бъдещето на Еден Азар в британския клуб. Някогашният френски национал посъветва „ сините” да продадат белгийската звезда още това лято, а с обезпечените по този метод финанси да привлекат цели трима нови футболисти.

Сезон 2017/2018 не е по никакъв начин милосърден към лондончани, чийто единствен действителен късмет за трофей остава шампионата за ФА Къп. Те отпаднаха в 1/8-финалите на Шампионската лига, също от Купата на Лигата, а за похлупак се намират на цели 10 точки от заветния топ 4 във Висшата лига на Англия.

Азар: Петото място може да е положително за Челси

27-годишният Азар на моменти наподобява като единственият извор на ентусиазъм за британския първенец, който има единствено математически шансове да отбрани короната си. Заради огромната разлика в представянето на плеймейкъра и останалите играчи в тима към този момент регулярно се появяват клюки за негов трансфер в Реал Мадрид или Пари Сен Жермен.

Според Десаи Челси би трябвало да употребява сходен късмет през идното лято, тъй като ще получи крупна сума и посредством нея може да се укрепи много съществено. „ Роман Абрамович е разпален последовател и ще бъде доста отчаян, в случай че клубът не успее да се класира за Шампионската лига. Въпреки това Челси към момента би бил в позиция да притегли някои положителни футболисти”, оцени французинът, който игра за „ сините” в интервала 1998-2004.

Реал обира част от блясъка на Челси с мега оферта

„ Ако на следващия ден продадеш Азар, ще бъдеш в положение да привлечеш трима нови играчи, които да излязат на напред във времето.”

„ Уилиан, да вземем за пример, е брилянтен, той би бил един от тези футболисти. Той би могъл да повиши равнището си (в отсъствието на Азар – б.р.) и да придаде ново измерение на своята игра. Уилиан би могъл да се трансформира в състезател от международна класа.”

Десаи също по този начин изрази поддръжка към мениджъра Антонио Конте, за който всекидневно излизат информации, че ще бъде уволнен. „ Това, което работеше при Конте през предишния сезон, не може просто по този начин да секне от един път. Преди Челси сменяше треньора, а запазваше футболистите. Този път би трябвало да запазят треньора и да доведат четирима-петима нови играчи.”

„ Видно е, че представянето на най-хубавите не е същото, а през предишното лято Челси не взе точните играчи с верните мощни страни. Играчи като Виктор Моузес и Маркос Алонсо бяха превъзходни през предишния сезона, само че в този момент имат потребност от поддръжка. При Челси става дума за групов неуспех през този сезон. Не мисля, че обстановката е по виновност на Конте”, добави Десаи.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР