Легендарният бивш футболист и треньор на ЦСКА Аспарух Никодимов похвали

...
Легендарният бивш футболист и треньор на ЦСКА Аспарух Никодимов похвали
Коментари Харесай

Паро: През тази седмица ще си проличи колко струва ЦСКА

Легендарният някогашен футболист и треньор на ЦСКА Аспарух Никодимов похвали тима за представянето в последните мачове и проучва особено дуела с Берое в събота, извоюван с 2:0. " Червените " резервират дистанцията от три точки с водача Лудогорец, който не срещна проблеми против Левски ден по-късно. През седмицата на ЦСКА предстоят два извънредно тежки конфликта - с Ботев Пд за Купата в сряда и против Левски през уикенда за шампионата.
 Паро: Време е ЦСКА да победи Лудогорец
" ЦСКА реализира значима победа над Берое, чиято стойност в края на сезона може да се окаже даже още по-висока. Мачът не беше кой знае какъв брой първокласен, само че пък имаше заряд и се играеше относително бързо. Берое сподели много прелестно лице, действаше на равнище от самото начало. ЦСКА играеше по-рационално и резервирано, а травмата на Тиаго докара до комплициране на проектите. В този дуел най-важното беше триумфът, с което напрежението се трансферира върху Лудогорец.

С такива мачове и победи се става първенец, само че ЦСКА още е надалеч от заветната цел. Трябва да резервира това неизменност и да не стопира да притиска водача. В халфовата линия най-силната фигура сега е Малинов. Не единствено поради гола против Берое, само че и поради размера работа, който прави. Разбира се, има един минус, който е добре прочут на всички - хвърля се прекомерно хазартно в единоборства и спори със съдиите. През цялото време е на крачка от жълтия картон. Ако може да охлади страстите си, ще му е от голяма изгода. Иначе Малинов разполага с качествата, с цел да е главен състезател и в ЦСКА, и в националния тим. Притежава голяма сила и покрива огромен периметър. Има и спортна завист, която обаче би трябвало малко да я обуздае.

Като цяло тимът играе по-добре и по-стегнато, в сравнение с при предходния треньор. Най-ясно това се видя в дуелите с Лудогорец. ЦСКА може да се показва и много по-силно, в сравнение с против Берое, само че в тази ситуация и такива победи са нужни. Любо Пенев предприе забавен, само че и предстоящ ход с стартирането на Евандро на върха на офанзивата. Логично е Соу да почине малко поради сгъстения цикъл от мачове, в който навлезе ЦСКА. Той е по-добър във въздуха, по-пъргав, умее да задържа и разпределя топката, като цяло е по-силната фигура.

Но и в Евандро има футбол. Този гол би могъл да му даде нужното самочувствие. Той е кадърен да изиграе решаваща роля в идващите мачове, както като опция на Соу, по този начин и по левия фланг на офанзивата.

Енрике се показа на равнище, само че и прояви нарцисизъм в обстановка, която можеше да реши мача. През второто полувреме той провежда контраофанзива, като проби и шутира. Вместо това трябваше да подаде надясно, където имаше двама негови съотборници на отлични позиции. Бразилецът обаче се полакоми, а втори гол в тази обстановка щеше да постави завършек на интригата. Трябва да се заобикалят такива алчни изяви, тъй като са постоянно събитие в мачовете на ЦСКА.

Интересна е обстановката към Чорбаджийски, който очевидно напълно загуби битката за титулярно място. Той получи доста шансове, само че правеше груби неточности и никой не му е отговорен. Когато си на терена, би трябвало да си съсредоточен на 100 %. Ако един счетоводител се разсее за миг, може да докара до загуба за милиони. И във футбола е по този начин. Чорбаджийски не трябва да навежда глава, би трябвало да работи и когато получи късмет, да се възползва по най-хубавия метод.

Сега ЦСКА влиза в нова доста тежка седмица. В тези моменти ще се види цената на подготовката. В този сбит цикъл ще си проличи кой какъв брой е подготвен и физически, и душевен. Предимството е, че семейството в реванша с Ботев Пловдив е на страната на ЦСКА. Трябва да се направи акуратен проект за дербито с Левски и да се балансират деликатно силите на тима. През март 1982-а играхме постоянно дерби 4 дни преди реванша с Ливърпул за КЕШ и спечелихме и двата мача. В ЦСКА няма какво да се плашат. Хвърлят се крепко и печелят. Така се раждат първенците и героите ", разяснява Паро пред " Тема Спорт ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР