Легендарният баскетболист Майкъл Джордан обяви, че ще направи дарение от

...
Легендарният баскетболист Майкъл Джордан обяви, че ще направи дарение от
Коментари Харесай

Майкъл Джордан дарява 100 милиона долара в битката срещу расизма

Легендарният баскетболист Майкъл Джордан разгласи, че ще направи подаяние от 100 милиона $ в поддръжка на борбата против расизма. Считаният за най-велик състезател в историята на Националната баскетболна асоциация (НБА) направи това след протестите в Съединени американски щати, избухнали след гибелта на Джордж Флойд вследствие на полицейско принуждение.
Джордан беше измежду първите спортисти, които показаха позиция по казуса.

Дарението на Джордан ще бъде направено към групи, които се борят против расовото неравноправие и пазят обществената правдивост. Сумата ще бъде разпределена в границите на 10 години.

" Съвместно Майкъл Джордан и марката " Джорджан " взеха решение да създадат подаяние от 100 милиона в идващите 10 години. Всички ние би трябвало да обединим сили и да създадем по този начин, че резултатът от нашите дейности да бъде дългогодишен ", разяснява Крейг Уилямс, който е президент на марката " Джордан ".

" Трябва да се вслушаме един в различен, да демонстрираме съчувствие и съпричастност и в никакъв случай да не обръщаме тил на безсмислена бруталнос. Трябва да продължим мирните изявления против несправедливостта ", написа 57-годишният Джордан след гибелта на Флойд.

" Нашият обединен глас би трябвало да окаже напън върху водачите ни да трансформират законите, или в противоположен случай би трябвало да използваме гласа си, с цел да създадем систематични промени ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР