Легендарният баскетболист Карим Абдул-Джабар, който е бил близък приятел с

...
Легендарният баскетболист Карим Абдул-Джабар, който е бил близък приятел с
Коментари Харесай

Карим Абдул-Джабар откри расизъм в новия филм на Тарантино

Легендарният баскетболист Карим Абдул-Джабар, който е бил непосредствен другар с Брус Лий, дефинира изобразяването на артиста от Тарантино в новия му филм " Имало едно време в Холивуд " като " много расистко ", заяви " Индипендънт ".

Бившият състезател написа в публикация в " Холивуд рипортър ", че сцените, в които е показан Брус Лий, са извънредно разочароващи не толкоз на база на " фактологични грешки ", колкото като това, че те демонстрират липса на " културно схващане ". Според него Брус Лий е изобразен посредством стандартите, с които се е борил през цялата си кариера.

Критиките към Тарантино бяха повдигнати първо от дъщерята на артиста Шанън Лий, съгласно която татко й е изобразен като " арогантна " звезда. Тя съобщи, че се е чувствала " неловко ", до момента в който е гледала кино лентата, тъй като е трябвало да слуша по какъв начин хората се смеят на татко й.

" Притеснява ме, че Тарантино е избрал да показа Брус по толкоз едноизмерен метод ", написа Абдул-Джабар. Баскетболистът застава пред камерата дружно с Брус Лий във кино лентата " Смъртоносна игра " (1973 г.), който не е приключен заради гибелта на артиста. За него въпросната сцена е направена в духа на уестърн филмите на Джон Уейн, които са известни със стереотипизирането на американските индианци.

В лентата Брус Лий на няколко пъти назовава ръцете си " смъртоносни оръжия " и твърди, че може да победи Мохамед Али. На премиерата на кино лентата в Москва Тарантино отговори на обвиняванията на Шарън Лий и сподели, че артистът в действителност е бил ненапълно нахален. Режисьорът означи, че в биографичната книга за Лий, написана от първата му брачна половинка Линда, участва заканата към Мохамед Али.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР