Легендарният австралийски тенисист Пол Макнами се включи в тридневен лагер

...
Легендарният австралийски тенисист Пол Макнами се включи в тридневен лагер
Коментари Харесай

Легендата Пол Макнами води лагер на български таланти преди Пловдив къп

Легендарният австралийски тенисист Пол Макнами се включи в тридневен лагер в Пловдив на българските участници в главната скица на шампионата "Пловдив къп ". Надпреварата е за юноши и девойки до 18 години и е от първа категория на ITF.

Лагерът стартира от през вчерашния ден и се организира със съдействието на домакините от Търговска колегия "Пловдив 1981 ".

Макнами, който е някогашен номер 1 в международната класация на двойки и първенец при дуетите от Откритото състезание на Австралия (1979, 1983) и Уимбълдън (1980, 1982 и 1985 при смесени двойки) води заниманията дружно с националния селекционер на България Даниел Ангелов
Макнами още веднъж е в България и оказва помощ за развиването на българските гении. Той е един от най-уважаваните експерти в света на тениса. В продължение на 12 години (1995-2006) той е бил турнирен шеф на Откритото състезание на Австралия, а от 1989 до 2012 година управлява шампионата за смесени тимове "Хопман Къп ". Именно Макнами кани българската двойка Цветана Пиронкова и Григор Димитров за присъединяване в шампионата. Австралиецът е и някогашен турнирен шеф на шампионата "Sofia Open ".

След тренировката през вчерашния ден беше извършена среща сред треньорите на родните тенисисти с Пол Макнами.

10 български състезатели ще вземат участие непосредствено в главната скица. В лагера вземат участие Пьотр Нестеров, Симеон Терзиев, Янаки Милев, Динко Динев, Илиян Радулов и Виктор Марков при юношите и Денислава Глушкова, Катерина Димитрова, Мария Рогачева и Лия Каратанчева. Благодарение на Българската федерация по тенис осем от тенисистите ни получиха "уайлд кард ".

"За нашите млади състезатели е изключителна опция да проведат лагер с присъединяване на Пол Макнами. Това е човек, който има необикновен опит и като играч и като треньор. Макнами е някогашен номер 24 на сингъл и номер 1 на двойки. Печелил е два шампионата от ATП и пет трофеи от Голям шлем на двойки ", разяснява Даниел Ангелов.

"Това е необикновен късмет за нашите гении да се възползват от опита, знанията и погледа които има този човек, тъй като това е треньор от международна големина. Изключително скъпи са неговите знания, които има за играта по двойки. Много пъти сме коментирали в България, че би трябвало да акцентираме и да развиваме двойковата игра. Тя е доста значима изключително в отборните надпревари (Европейски купи, Фед къп и Дейвис Къп). Много пъти точно срещите по двойки вземат решение крайните победи в подобен вид мачове. И това е една страхотна опция да можем почерпим познания от извора.

Всички условия, който са дали домакините от "ТК Пловдив 1981 " са превъзходни и разполагаме с безусловно всичко належащо за осъществяване на лагера. Надяваме се този добър старт, който Българската федерация по тенис обезпечава на нашите гении, да докара и до един прекрасен резултат при представянето на Пловдив Къп ", добави Даниел Ангелов.
.native-ad-suggested-news { position: relative; margin-bottom: 40px; width: 100%; padding: 20px 0; border-top: 1px solid #e7e7e7; border-bottom: 1px solid #e7e7e7; }.native-ad-suggested-news h2,.native-ad-suggested-news h2 a { font-weight: normal; margin-bottom: 10px; font-family: `Roboto Slab`,serif; color: #000!important; }.native-ad-suggested-news h2 { margin-bottom: 10px; }.native-ad-suggested-news.img-responsive { width: 100%; }.native-ad-suggested-news.img-wrapper { overflow: hidden; }.native-ad-suggested-news.native-ad { display: block; width: auto; height: 18px; background: #ffffff; float: left; bottom: 0; }.native-ad-suggested-news.ad-link { display: inline-block; float: right; margin-right: 4px; line-height: 8px; font-family: Roboto,sans-serif; font-size: 12px; line-height: 10px; color: #777; }.native-ad-suggested-news.barcode { display: inline-block; float: left; width: 13px; height: 10px; margin-right: 5px; border-radius: 0; max-width: 13px!important; }.video-bellow-article { position: relative; display: block; } function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР