Легендарният авиационен завод Антонов, наследен от Украйна още от СССР,

...
Легендарният авиационен завод Антонов, наследен от Украйна още от СССР,
Коментари Харесай

Руска ракета удари 9-етажен жилищен блок и авиозавод Антонов в Киев

Легендарният авиационен цех " Антонов ", завещан от Украйна още от Съюз на съветските социалистически републики, е бил ударен тази заран от съветска ракета, оповестява УНИАН, както и други украински издания.

Успоредно с това към 5.09 сутринта снаряд е уцелил жилищен блок в Оболонския регион на украинската столица.

Към 7.40, локално време, в зданието са открити телата на двама починали, трима души са приети в болница, а на други девет е оказана здравна помощ на място.

Спасителите от ГСЧС /Държавната работа за изключителни обстановки на Украйна/ са евакуирали 63 души и са измъкнали други 15.

Пожарникари потушават пламъците в жилищната постройка, а фрагменти и фотоси демонстрират, че са изумени първите три етажа на 9-етажния блок.

В покрайнините на украинската столица се водят яростни боеве, съветските войски се пробват да обкръжат Киев.

Продължават сраженията в Мариупол, а украинската страна твърди, че досега там са починали най-малко 2500 цивилни.

Междувременно ДПА оповестява, че по данни на заместник-ръководителя на държавното управление на анексирания полуостров Крим, е открита сухопътна връзка със сепаратисткия район Донбас в Източна Украйна.

Георги Мурадов е декларирал пред съветската осведомителна организация РИА Новости, че съветските сили са завладяли шосето, свързващо Крим с Мариуопол. Украйна не е удостоверила тази информация. По думите на Мурадов това ще помогне да бъдат доставени филантропични помощи на популацията на Донецка област.

В същото време Киев твърди, че съветски военни са блокирали ескорт с помощи за обсадения град Мариупол в Донецка област.

Наблюдатели допускат, че една от задачите на съветската офанзива против Украйна е основаването на сухопътна връзка сред Крим и сепаратистките райони, граничещи с Русия в Източна Украйна, цитира Дир.бг. Русия анексира полуострова през 2014 г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР