Легендарният Арнолд Шварценегер отправи силно лично послание към руските войници

...
Легендарният Арнолд Шварценегер отправи силно лично послание към руските войници
Коментари Харесай

Шварценегер към Русия: Изпитвам само уважение към вашия народ, но трябва да чуете истината за войната

Легендарният Арнолд Шварценегер насочи мощно персонално обръщение към съветските бойци и съветското общество с апел да отворят очи за истинските последици от военната инвазия в Украйна, която той разказа като " човешка злополука ", поради която Русия е изолирана от останалия свят.  

Шварценегер разгласява 9-минутен клип с съветски и британски надписи, в който приказва с голямо уважение към съветския народ и споделя за персоналната си връзка със страната през възхищението си към тежкоатлета Юрий Власов.

В същото време, роденият в Австрия артист дава образец с горчивия опит на своя татко, който е взел участие на Източния фронт във Втората международна война като боен от Вермахта. 

" Когато татко ми идва в Ленинград, той е бил стимулиран от всевъзможните неистини, които неговото държавно управление е разпространявало. Когато си потегля от Ленинград, той беше пречупен физически и душевен. Преживя целия излишък от живота си в болежка. Болка от счупения гръбнак, болежка от шрапнела, който постоянно му подсещаше за тези ужасни години. Болка от винага, която той изпитваше. 

" До съветските бойци, които ме слушат: вие към този момент знаете доста от тези истини, за които приказвам. Вие сте ги видели със личните си очи. Не желая да бъдете пречупени, по този начин както беше пречупен моят татко. Това не е великата отбранителна война, в която водиха война вашите дядовци или прадядовци. Това е противозаконна война. Вашите животи, вашите крака, вашето бъдеще са жертвани поради една безсмислена война, която беше наказана от целия свят ", кава Шварценегер. 



Клипът му приключва със особено послание към руснаците, които излизат на митинги против войната в Украйна: " Светът видя вашата храброст. Знаем, ще страдате от следствията поради своя кураж. Арестуват ви, вкарват ви в пандиза, бият ви. Вие сте моите нови герои. Вие имате силата на Юрий Петрович Власов. Вие носите същинското сърце на Русия ", споделя той. 

Предлагаме цялостния текст на посланието на Шварценегер към съветските жители: 

Изпращам това обръщение, с цел да се обърна към своите съветски другари и съветските бойци, които се бият в Украйна. Обръщам се към вас, тъй като в света се случват събития, които крият от вас. Ужасни събития, за които би трябвало да знаете. 

Но преди да ви опиша за суровата действителност, позволете ми да ви опиша за руснака, който стана мой воин. 

През 1961 година, когато бях на 14 години, мой доста добър другар ме предложения да дойда във Виена, с цел да гледаме Световния шампионат по повдигане на тежести. Бях измежду феновете, когато Юрий Петрович Власов завоюва шампионата, като стана първият човек, който подвигна 200 кг над главата си.  

Моят другар съумя да ни вкара зад сцената. Изведнъж 14-годишното момче застана пред най-силния мъж на света. Не можех да допускам. Той се протегна, с цел да стисне ръката ми. Моята ръка още беше момчешка, а той имаше мощна мъжка ръка, в която дланта ми съвсем се изгуби.  

Но той се отнесе добре с мен и ми се усмихна. Никога няма да не помни този ден. Никога. 

Върнах се у дома и закачих неговата фотография над леглото ми, с цел да ме въодушевява. По това време и аз започнах да се занимавам с повдигане на тежести. 

Баща ми споделяше да смъква фотографията от стената и да си намеря някой немски или австрийски воин. 

Много се ядосваше и непрекъснато се карахме между тях. Баща ми не обичаше руснаците поради опита си по време на Втората международна война. Той беше ранен в Ленинград, където нацистката войска, в която беше служил, нанесе ужасяваща вреда на великия град и неговите смели хора. 

Но аз не смъкнах фотографията от стената. За мен нямаше значение под чий байрак се състезава Юрий Власов. 

Между другото връзките ми с Русия не стопират дотук. Дори се задълбочиха още повече, когато посещавах страната по отношение на бодибилдинг и фотосите на филмите ми. Срещах се с всички мои съветски почитатели. 

На една от тези срещи още веднъж се видях с Юрий Власов. 

Това се случи в Москва по време на фотосите на " Червена топлота " - първия американски филм, който получи позволение за фотоси на Червения площад. 

Прекарахме целия ден с него. Той беше толкоз благ и добър, толкоз интелигентен и несъмнено, доста великодушен. Подари ми тази синя чашка - всяка заран от този момент насам пия кафето си в нея. 

Причината да ви описвам всичко това е, че откогато бях 14-годишно момче до момента съм изпитвал единствено обвързаност и почитание към съветския народ. 

Силата и сърцето на съветския народ постоянно са ме вдъхновявали. Затова се надявам, че ще ми позволите да ви кажа истината за войната в Украйна и това, което се случва там. 

На никой не му харесва да слуша рецензия за своето държавно управление, разбирам всичко. Но като остарял другар на съветския народ се надявам, че ще чуете това, което ви споделям. 

Позволете ми да ви припомня, че приказвам със същата сърдечна угриженост, с която се обърнах към американския народ, когато се случи опитът за протест на 6 януари 2021 година и когато дива навалица от хора щурмува Капитолия в опит да смъкна държавното управление ни. Има моменти, които са толкоз сбъркани, че няма по какъв начин да мълчим. С вашето прваителство е същото. 

Знам, че вашето държавно управление ви споделя, че това е война за денацификацията на Украйна. Денацификация на Украйна? Това не е истина. Украйна е страна с президент от еврейски генезис, а тримата братя на татко му са убити от нацистите. 

Украйна не е започвала тази война. Не я започнаха националистите и нацистите. Хората на власт в Кремъл започнаха тази война. Това не е война на съветския народ. Не, дано да ви опиша още нещо. 

Миналата седмица 141 страни в Организация на обединените нации гласоподаваха за признаването на Русия като агресор и приканиха за незабавното евакуиране на съветските войски. 

Само четири страни в целия свят гласоподаваха дружно с Русия. 

Светът се обърна против Русия поради дейностите ѝ в Украйна. Цели квартали в градовете бяха изравнени със земята от съветската артилерия и бомби - в това число детска болница и родилно поделение. 

Почти три милиона украински бежанци - най-вече дами, деца и възрастни хора - напуснаха страната си. Още доста души се пробват да излязат. Това е филантропична рецесия. Заради бруталността си Русия в този момент е изолирана от общността на нациите.  

Не ви споделят истината за последствията от войната върху самата Русия. Съжалявам, че би трябвало да го кажа, само че хиляди съветски бойци бяха убити. Те се оказаха сред украинците, които се борят за своята татковина, и съветското управление, което се бори поради завоеванието. 

Огромни количества съветска бойна техника бяха унищожени или изоставени. Унищожението, което съветските бомби нанасят върху почтените хора, разгневиха света дотам, че най-мощните международни стопански наказания в историята бяха наложени върху вашата страна.

Ще страдат тези, които не го заслужават от двете страни на бойното поле. 

Руското държавно управление лъже освен своите жители, само че и своите бойци. На някои бойци са споделили, че отпътуват да се бият с нацистите. На други са споделили, че украинският народ ще ги посрещне като герои. На някои са споделили, че отиват на учения - даже не са знаели, че потеглят на война. На някои са споделили, че са там, с цел да пазят руснаците в Украйна. 

Нищо от това не е истина. 

Руските бойци се сблъскаха с гневна опозиция от страна на украинците, които желаят да защитят фамилиите и страната си - това е реалност.  

Когато виждам по какъв начин от руините изваждат телата на бебета, имам възприятието, че виждам документален филм за ужасите на Втората международна война, а не новините от днешния ден. 

Когато татко ми идва в Ленинград, той е бил стимулиран от всевъзможните неистини, които неговото държавно управление е разпространявало. Когато си потегля от Ленинград, той е бил пречупен физически и душевен. 

Преживя целия излишък от живота си в болежка. Болка от счупения гръбнак, болежка от шрапнела, който постоянно му подсещаше за тези ужасни години. Болка от винага, която той изпитваше. 

До съветските бойци, които ме слушат: вие към този момент знаете доста от тези истини, за които приказвам. Вие сте ги видели със личните си очи. Не желая да бъдете пречупени, по този начин както беше пречупен моят татко. Това не е отбранителна война, в която водиха война вашите дядовци или прадядовци. Това е противозаконна война. Вашите животи, вашите крака, вашето бъдеще са жертвани поради една безсмислена война, която беше наказана от целия свят.  

Бих желал да попитам властимащите в Кремъл: за какво жертвате тези млади мъже поради упоритостите си? 

До всички бойци, които ме слушат: не забравяйте, че 11 милиона руснаци имат фамилни връзки с Украйна. Всеки патрон, който изстреляте, е ориентиран към брат или сестра. Всяка бомба или снаряд, който пада в Украйна, не пада върху зложелател, а върху учебно заведение, болница или нечий дом. 

Знам, че съветските жители не са наясно какво се случва сега. Затова приканвам съветския народ и съветските бойци в Украйна - разберете, че ви зареждат с агитация и дезинфромация. Моля ви да ми помогнете да разпространя тази истина. 

Разкажете на своите сънародници за човешката злополука в Украйна. 

А на президента Путин ще кажа: Вие започнахте тази война, вие водите тази война. Вие можете да спрете тази война. 

Накрая ми позволете да завърша с едно обръщение за всички руснаци, които излязоха и не престават да излизат на митинги против нашествието в Украйна. 

Светът видя вашата храброст. Знаем, ще страдате от следствията поради своя кураж. Арестуват ви, вкарват ви в пандиза, бият ви. 

Вие сте моите нови герои. Вие имате силата на Юрий Петрович Власов. Вие носите същинското сърце на Русия. Нека Бог да благослови всички съветски другари "
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР