Легендарният аржентински голмайстор Габриел Батистута трябва да се подложи на

...
Легендарният аржентински голмайстор Габриел Батистута трябва да се подложи на
Коментари Харесай

Светът в шок: Голяма футболна легенда не може да ходи

Легендарният аржентински голмайстор Габриел Батистута би трябвало да се подложи на интервенция. На огромния любим на почитателите на Фиорентина и Рома ще бъде сложена протеза на левия крайник. Интервенцията ще бъде осъществена в Швейцария.

Батистута разяснява, че след интервенцията няма да може да върви за избран интервал от време.

Именно поради тези здравословни проблеми 50-годишният аржентинец е отказал предложение от страна на Диего Марадона. Дон Диего е поканил тогавашния си съотборник от Мондиал`94 в своя щаб в Химнасия Ла Плата, само че голмайсторът на Серия " А " за 1995 година е дал негативен отговор.

След края на кариерата си Батистута непрекъснато се е оплаквал от хронична болежка в крайници. На моменти даже не е можел да върви, само че наподобява в този момент е открито решение.

Лекари в Швейцария ще създадат интервенция, която да реши казуса с болките. Те ще му слагат специфична протеза на крайници, която да облекчава работата на коляното.

„ Надявам се, че повече няма да изпитвам болки до момента в който седнал съм, да мога да вървя обикновено, да карам ски или играя голф. Мисля, че това е най-хубавият метод да решим казуса “, признава Батигол.

50-годишният някогашен аржентински национал още след края на кариерата си говореше, че има проблеми с краката.

„ Два дни след отказването си не можех да вървя. Дори се изпусках в чаршафите, а тоалетната беше на три метра от мен. Не можех да стана от леглото поради болките “, признава Батистута, който даже търсеше доктор, който да му ампутира крайници като последна мярка.

Източник: blitz.bg

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР