Легендарният американски колоездач и трикратен шампион от Тур дьо Франс

...
Легендарният американски колоездач и трикратен шампион от Тур дьо Франс
Коментари Харесай

Крис Фрум сгреши и заслужава наказание, каза Грег Льомонд

Легендарният американски колоездач и троент първенец от " Тур дьо Франс " Грег Льомонд счита, че Крис Фрум заслужава наказване поради позитивната си проба за салбутамол. В края на 2017 година спечелилият от Тура и " Вуелта Испания " за предходната година беше махленски с двойно по-голямо от позволеното количество.

Пробата на Фрум е след 18-ия стадий във " Вуелта ", само че към този момент не предстои на наказване, откакто веществото салбутамол не изисква краткотрайно прекъсване на правата, до момента в който трае следствие.

" Твърденията, че салбутамолът не усъвършенства представянето на колоездача не са правилни. Ако той се приема орално или посредством инжекция, работи като анаболен стероид, сходен на кленбутерол. А както знаете преди няколко години Алберто Контадор даде позитивна проба за това вещество ", сподели Льомонд пред " Таймс ".

Според американеца отговорността е напълно на Крис Фрум, " тъй като всеки състезател би трябвало да знае какво приема в тялото си ".

" Досега не бях чувал толкоз смешни пояснения, както тези на " Скай " и Фрум. Аз нямам доверие в това, че е имало дехидратация. Истината е следната: той нарушава разпоредбите и би трябвало да си понесе следствията, незабавно ", добави трикратният първенец в Тура.

Льомонд, който през годините си е спечелил доста врагове, тъй като не се тормози да задава неуместни въпроси, разкритикува шефът на " Скай " сър Дейв Брейлсфорд.

" Не имам вяра на Брейлсфорд, нямам доверие и на обясненията за революционни научни подходи и думите на всички в " Скай ". Съмненията към тях станаха прекомерно доста – тестът на Фрум, мненията от Шейн Сътън (бивш треньор, уволнен от " Скай " - бел. ред.), мистериозният пакет на Брадли Уигинс. Историята е посочила, че когато нещо е прекомерно хубаво, с цел да е истина, то нормално не е истина ", приключи Льомонд.

Случаят с Фрум разяснява и различен именит победител Ланс Арсмтронг. Седемкратният първенец, чийто трофеи бяха отнети, не атакува британеца: " Има нещо неправилно към метода, по който се разкри. Просто последователността от събитията не ми се коства правдоподобна. Но не се пробвам да осъждам дали е вярно или не ", сподели Армстронг.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР