Легендарният Алън Пардю, който е главен съветник в ръководството на

...
Легендарният Алън Пардю, който е главен съветник в ръководството на
Коментари Харесай

Пардю: Преди да дойда в ЦСКА, първо се обадих на Светослав Тодоров

Легендарният Алън Пардю, който е основен консултант в управлението на ЦСКА - София, приказва за първи път пред българска медия, откогато стартира работа за " алените " преди две години. Британецът застана пред камерата на предаването " Код Спорт " по RING. Кариерата му е много богата, като е бил отпред на седем тима в Англия и е избиран за треньор номер 1 на сезона във Висшата лига.

- Каква информация имахте за ЦСКА преди да дойдете в България? Знаете ли, че през 80-те години международни медии нарекоха тима Убиец на колоси? Поводът беше, че ЦСКА отстрани 3 настоящи европейски първенеца – Аякс, Нотингам и Ливърпул?
- Това е част от моите мемоари. Добре помня тези времена. Разговарях със Светослав Тодоров, който е мой някогашен състезател и огромна звезда в България. И също по този начин с Греъм Сунес, който беше част от Ливърпул, когато ЦСКА отстрани британския отбор. Заедно с него работихме като телевизионни коментатори на Висшата лига. Накратко - знам какъв брой добра е историята на ЦСКА.

- Помните ли, че Тодоров ви вкара гол съвсем от централната линия, когато водихте Рединг? Знаете ли, че той е един от обичаните футболисти на притежателя на ЦСКА Гриша Ганчев?
- Да, разбрах го. Знам, че преди е играл за него в Литекс. Преди да дойда в ЦСКА, първо се обадих на Тодоров. Попитах го какъв е клубът, кой е притежателят, какво да очаквам… Той приказва доста хубави неща за Гриша и също по този начин за Дани Ганчев. И си споделих: " След като са положителни хора, за какво да не отида? Да видя по какъв начин се развива клубът. " И посрещането ми тук беше напряко фантастично.

- Какви още цели има Алън Пардю във футбола?
- Възможно е още веднъж да се захвана с треньорска работа. Сега обаче мой приоритет е да оказа помощ на ЦСКА. В интервала, в който съм тук имах няколко предложения за работа, които можех да приема. Но избрах да остана в България. Искам да оказа помощ и да видя по какъв начин ще се развие генерално ЦСКА. Тук съм благополучен, само че евентуално един ден ще се върна към треньорската специалност.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР