Легендарния треньор и футболист на ЦСКА Аспарух Никодимов коментира последния

...
Легендарния треньор и футболист на ЦСКА Аспарух Никодимов коментира последния
Коментари Харесай

Никодимов: ЦСКА трябва да се стегне

Легендарния треньор и футболист на ЦСКА Аспарух Никодимов разяснява последния мач на алените против Локомотив (Пловдив) и идната борба със Септември. Въпреки безапелационната победа над пловдивските железничари, Никодимов насочи рецензии към бранителите на ЦСКА.

"Мисля, че в този мач допуснахме прекомерно доста голови положения. И при гола на Локомотив и като цяло през мача им оставяхме прекомерно доста благоприятни условия. Да, играха добре момчетата, вкараха доста голове, само че би трябвало и да се внимава в отбрана, тъй като не всякога ще вкарваме толкоз. Трябва да се похвалят за положителната и резултатна игра, само че би трябвало и малко да се издърпат уши, с цел да няма това подценяване в избрани обстановки, което в миналото може да ни коства скъпо. Освен това мисля, че и хората в средата на терена могат повече и би трябвало да дадат още малко на тима. За Манолев от дълго време съм споделил, че не е за бек и това в този момент се видя доста добре. Стамен Белчев си познава най-добре играчите и знае по кое време и къде да употребява футболистите. Трябва обаче още да вдигнат равнището и да бъдат по-концентрирани, с цел да не позволяват обстановки пред личната си врата. Само по този начин ще вървят нагоре. В офанзива нещата се получават, треньорът има към този момент повече варианти и всеки футболист би трябвало да знае, че не е незаместим. Особено в ЦСКА всички би трябвало да са наясно, че в случай че не се раздават всеки мач ще бъдат сменени ", показа Никодимов пред cska.bg.

"Мачът със Септември в този момент е доста рисков. Големите треньора на Запад споделят, че купата се печели против дребните тимове, а ние в България, че дребните камъчета могат да извърнат колата. Когато имаш огромни упоритости би трябвало да показваш класата си във всеки мач, с цел да постигнеш задачата си. Срещу такива тимове би трябвало доста да се внимава, тъй като те вършат мача на живота си против нас и постоянно могат да се надскочат. Ние единствено би трябвало да подходим съществено и нещата ще се случат. Видяхте по какъв начин се показва Славия в този момент и в случай че не ги бяхме подценили, щяхме да ги бием с разлика. Затова в този момент е значимо от първата минута да са оптимално мобилизирани и съсредоточени против Септември и още до 20-тата минута да са си решили мача и след това да играят за публиката. Това са моите два обичани тима. От единия съм излязъл и съм отишъл в другия ", разяснява още именитият футболист и треньор.

"Въпреки че направихме две следващи хубави резултатни победи това не би трябвало да ги успокоява. ЦСКА съвсем постоянно би трябвало да побеждава. Историята го изисква, манталитетът го изисква, публиката го изисква. Така че футболистите би трябвало постоянно да се раздават, с цел да печелят мачовете си ", приключи Аспарух Никодимов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР