Легендарните бивши футболисти на ЦСКА Димитър Пенев и Петър Жеков

...
Легендарните бивши футболисти на ЦСКА Димитър Пенев и Петър Жеков
Коментари Харесай

"ЦСКА-София" изхвърли Пенев и Жеков по политическа линия

Легендарните някогашни футболисти на ЦСКА Димитър Пенев и Петър Жеков не са били позволени до ложите на ст. " Българска войска " за съботното дерби " ЦСКА-София " - " Локомотив " (Пд) (0:0). Причината за това е присъединяване им в листите на " Патриотична коалиция – ВОЛЯ и НФСБ " за идните парламентарни избори, заяви в. " Тема спорт ".

" Не съм гледал мача. Те ни изхвърлиха към този момент с Пената и не вървим. Има си избрана численост в ложата и по принцип би трябвало да минем тест за ковид. Чак тогава отиваме на стадиона. Друг път ни се обаждат да отидем за РСR проби, този път не звъннаха. Казаха ни, че защото сме в политиката и... " Извинявайте, че се видяхме " . И по тази причина не вървя и не виждам... Аз съм си от ЦСКА, обаче те не ни желаят ", разяснява Жеков.

Скандално е и решението за Пенев, който е почетен президент на " ЦСКА-София ". Още през предходната седмица, откакто стана ясно, че двамата ветерани са в листите за депутати, от клуба излязоха с публично мнение. " Клубът изрично заявява своята позиция, че не се ангажира с присъединяване в идната предизборна акция. Косвено или директно, ние не желаем името на институцията ЦСКА да се свързва с претенденти, партии, обединения, обещания и така нататък Всеки, обвързван по някакъв метод с клуба ни, както е случая с почетния президент господин Димитър Пенев, е направил своя избор да взе участие в политическия живот на страната самичък и по лична воля, като този акт не е координиран с управлението на клуба. Уважаваме правото на всеки да изрази гражданската си позиция и политическа пристрастност, стига това да не намесва и обвързва името ЦСКА в предизборни борби, интриги и други политически схеми и конфигурации ", се споделя в обръщението.

Има обаче очевидни индикации, че отношението към двамата ще остане същото и след изборите. " Казаха ни, че повече няма да ни вземат на мачовете в Европа, но доста значимо. Ходил съм задоволително на открито. Сега ще забележим какво ще стане, Пената не знам дали ще върви ", допълни Жеков.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР