Легендарната рок опера „Исус Христос Суперзвезда” от Андрю Лойд Уебър

...
Легендарната рок опера „Исус Христос Суперзвезда” от Андрю Лойд Уебър
Коментари Харесай

Никеца и Влади Михайлов играят Христос и Юда - slava.bg

Легендарната рок опера „ Исус Христос Суперзвезда” от Андрю Лойд Уебър и Тим Райс ще има премиера в Държавна опера – Пловдив, на 13 март. Заглавието, което към този момент 40 години владее света, се слага от надарената режисьорка Веселка Кунчева и екипа, с който тя сътвори хитовия танго-мюзикъл „ Мария от Буенос Айрес” за Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Диригент е Константин Добройков, художник – Мариета Голомехова, хореограф – Явор Кунчев. Продукцията е по съглашение с The Really Useful Group Ltd.

За ролята на Исус е поканен рок артистът Николай Воденичаров-Никеца, взел участие в тв шоуто „ Гласът на България” в тима на Иван Лечев. Срещу него като Юда се изправя Влади Михайлов, прочут от групите "Сафо ", "Сленг " и Eqinox. Безкомпромисният вокал извършва и основните партии в мюзикълите „ Фантомът на операта”, „ Клетниците” и Mamma Mia!. Юлия Йорданова е Мария Магдалена, а кукленият артист Цвети Пеняшки е Пилат Понтийски. Сред солистите са още Константин Кацаров, фронтмен на група „ Ренегат”, Марк Фаулър, Владимир Ников, Евгений Арабаджиев, Август Методиев и други

Веселка Кунчева придвижва историята за последните дни на Исус и неговия конфликт с Юда Искариотски в тъмно постапокалиптично бъдеще с мътна религия и срив на морала, в което обезвереното човечество търси още веднъж своя Месия. С присъщите за стила си мощно образни изразни средства тя изследва безкрайния цикъл на религия и отказване. „ Това, което виждам в тази рок опера не е просто мъчително въздействаща музика. В нея има знамение, което ние като модерни създатели сме длъжни да видим”, споделя режисьорката. Сценографията на Мариета Голомехова укрепва концепцията като пресъздава под земята град гробище, олицетворяващ "бездомието " на света, в който живеем. За спектакъла тя създава и неповторим венец, само че не от тръни, а от части стъкло.

Рок операта „ Исус Христос Суперзвезда” се извършва на британски език със надписи на български, предава Монитор.
Снимка: Александър Богдан
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР