Легендарната рок-група "Ролинг Стоунс" заплаши със съд президента на САЩ

...
Легендарната рок-група "Ролинг Стоунс" заплаши със съд президента на САЩ
Коментари Харесай

Ролинг Стоунс ще съдят Тръмп, ако използва техни песни в кампанията си

Легендарната рок-група "Ролинг Стоунс " заплаши със съд президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, в случай че продължи да употребява песни на бандата в акцията си, оповестиха Би Би Си и ТАСС.

В изказване до медиите правният екип на английската рок група посочи, че работи взаимно с организацията за авторски права Би Ем Ай за преустановяване на неразрешеното потребление на музиката на "Ролинг Стоунс ".

Кампанията на Тръмп употребява парчето "You Can't Always Get What You Want " предходната седмица на протест в Тълса, щата Оклахома. Същата ария звуча и на събития от акцията на Тръмп през 2016 година "Ролинг Стоунс " не пропагандират за Доналд Тръмп ", обявиха през 2016 година в Туитър музикантите от групата.

В изказването на правния екип се показва, че в случай че се наложи, ще бъдат подхванати "последващи дейности ", с цел да се попречи на Тръмп да употребява произведения на "Ролинг Стоунс " в акциите си, откакто до момента предизвестията били подценявани.

Организацията Би Ем Ай е уведомила акцията на Тръмп от името на рок-групата, че потреблението на песните им без категорично позволение е нарушаване на авторското право, което предстои на правосъдна глоба.

Преди дни фамилията на починалия рок-музикант Том Пети предизвести акцията на Тръмп да спре да употребява негови песни, откакто парчето "I Won't Back Down " бе използвано на същия протест в Тълса.

С аналогични претенции към Тръмп се обърнаха и английският музикант Елтън Джон, английската певица Адел и вокалистът на американската рок-група "Аеросмит " Стивън Тайлър, отбелязва ТАСС.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР