Легендарната отборна надпревара по голф Райдър Къп няма да се

...
Легендарната отборна надпревара по голф Райдър Къп няма да се
Коментари Харесай

Ryder Cup няма да се провежда, ако не може да е пред фенове


Легендарната отборна конкуренция по голф Райдър Къп няма да се организира тази година, в случай че има възбрана за посещаване на почитатели поради пандемията от COVID-19, заяви капитанът на Европа Падрайг Харингтън.

 Трите мейджър шампионата в Съединени американски щати с нови дати поради ковид

Турнирът, който се организира един път на две години, опълчва най-хубавите голфъри от Европа против сътрудниците им от Съединени американски щати, и е най-популярното и гледано съревнование в голфа. Към момента уредниците възнамеряват Райдър Къп да се организира по график на 25-27 септември в Уислинг Стрейтс, Уисконсин, Съединени американски щати, макар че три от Мейджър шампионатите за годината бяха отсрочени, а четвъртият – Ди Оупън – анулиран.

The new Major golfing calendar has been confirmed

The Open: cancelled
PGA Championship: Aug 6th-9th
US Open: Sept 17th-20th
Ryder Cup: Sept 25th-27th
The Masters: Nov 12th-15thhttps://t.co/yXHHMGkZv5
— Sky Sports News (@SkySportsNews) April 6, 2020
Райдър Къп обаче остава под въпрос поради ковид. “Никой не желае да гледа този шампионат без почитатели по трибуните. Точно почитателите вършат Райдър Къп толкоз добър. Мисля, че имаме джука сделка, че шампионатът няма да се състои без почитатели. Всички по света гледат Райдър Къп, поради напрежението и атмосферата, която основават зрителите”, разяснява Харингтън.

Героите за Европа от последното издание през 2018 – Томи Флийтууд и Франческо Молинари, са съгласни с Харингтън. “Райдър Къп би трябвало да се играе пред очите на почитателите. Просто няма да е същото без тях”, показа Флийтууд. “Сигурен съм, че всички играчи ще се съгласят, че е по-добре да изчакаме, до момента в който конкуренцията може да се организира в същинския си вид”, добави италианецът, който донесе рекордните пет точки на Европа при триумфа над Съединени американски щати във Франция преди две години. /БГНЕС
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР