Легендарната Мария Калас, често смятана за една от най-великите оперни

...
Легендарната Мария Калас, често смятана за една от най-великите оперни
Коментари Харесай

Актрисите, изиграли Мария Калас


Легендарната Мария Калас, постоянно считана за една от най-великите оперни певици на всички времена, оставя незаличима диря в света на музиката и театъра. Животът и кариерата ѝ са източник на обаяние както за артистите, по този начин и за публиката, вдъхновявайки многочислени акомодации и превъплъщения в разнообразни медии. 

Ето и актрисите, които са имали привилегията да влязат в обувките на несравнимата Мария Калас, всяка от тях със своя своя талант и интерпретация на тази емблематична роля.

Фани Ардан в “Калас вечно ” (2002)

Най-доброто и най-запомнящо се преобразяване в Мария Калас несъмнено е това на Фани Ардан. Френската актриса има оня финес, характерен за оперната дива, а приликата им е удивителна на лентата. “Callas Forever ” е режисиран от Франко Дзефирели, който е съавтор на сюжета с Мартин Шърман. Това е последният му филм преди гибелта му през 2019 година Лентата отдава респект към интернационално приетата оперна дива Мария Калас. Филмът е сниман в Букурещ, Румъния, Кордоба в Андалусия, Испания и Париж. Дизайнът на костюмите е номиниран за премията “Гоя ” в Испания и за “Сребърна лента ” от Италианския народен профсъюз на филмовите публицисти. Фани Ардан е повече от превъзходна в тази роля. Толкова ѝ отива.



 

Фей Дънауей в " Майсторски клас " (1995 г.)

Едно от най-забележителните превъплъщения на Мария Калас е дело на фамозната актриса Фей Дънауей в истинската театрална режисура на " Майсторски клас " от Терънс Макнали. За ролята си тя е удостоена с премията на “Сара Сидънс ”. Пиесата, която по-късно се трансформира във филм, се занимава с фиктивен майсторски клас, който Калас организира в учебното заведение “Джулиард ”. Завладяващото осъществяване на Дънауей улавя същността на Калас, показвайки нейния характер на дива, накърнимост и пристрастеност към музиката. Превъплъщението ѝ печели утвърждението на рецензията и е доказателство за многостранните ѝ актьорски качества.



 

Зоуи Колдуел в " Майсторски клас " (Бродуей, 1995 г.)

Преди Фей Дънауей да се превъплъти в ролята във филмовата акомодация, наградената с " Тони " актриса Зоуи Колдуел извършва ролята на Мария Калас в бродуейската режисура на " Майсторски клас ". Мощното ѝ осъществяване на емблематичното сопрано оказва помощ на пиесата да реализира голям триумф и носи на Колдуел четвъртата ѝ премия " Тони ". Тя чудесно пресъздава прочувствената трудност на облика на Калас.

С неспокойствие чакаме да забележим и превъплъщението на Анджелина Джоли.



 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР