Легендарната компания бе оценена на само 32 милиона долараVerbatim се

...
Легендарната компания бе оценена на само 32 милиона долараVerbatim се
Коментари Харесай

Verbatim с нов собственик, съдбата на марката е под въпрос

Легендарната компания бе оценена на единствено 32 милиона $

Verbatim се наложи на пазара за осведомителни носители още през 70-те години на предишния век (снимка: Verbatim)

Японската корпорация Mitsubishi Chemical подписа съглашение за продажба на Verbatim с един от най-големите производители на осведомителни носители в света – CMC Magnetics .

Сделката, в това число одитът на регулаторните органи, се чака да бъде финализирана преди края на 2019 година Според подписаните документи, Verbatim – именит производител на носители за предпазване на информация – е оценен на 32 милиона $.

Mitsubishi Chemical ще трансферира на тайванската CMC Magnetics цялата благосъстоятелност, обвързвана с Verbatim. Това включва патентите на сдружението, както и всички търговски марки, с които то разполага.
още по тематиката
Освен това CMC Magnetics ще получи достъп до каналите за продажби на продуктите на Verbatim, което е значимо, защото купувачът създава разнообразни видове осведомителни носители.

Списъкът с активи, които минават в ръцете на CMC Magnetics, включва и четири дивизии на Verbatim, ситуирани в Австралия, Европа, Хонконг и Съединени американски щати. По-нататъшната орис на техните чиновници, както и самата марка Verbatim, към момента са под въпрос.

CMC Magnetics е един от най-големите производители на оптични медии. За Verbatim тя е и съперник, и сътрудник в продължение на няколко десетилетия. Така да вземем за пример, през 1999 година двете компании образуваха стратегически съюз, по силата на който CMC Magnetics получи достъп до японско съоръжение и стартира всеобщо произвеждане на дискове с логата на Verbatim и Mitsubishi.

По-рано, през 1998 година CMC Magnetics купи от Verbatim два завода за произвеждане на оптични медии, ситуирани в Калифорния и в Мексико. Verbatim също трансферира на CMC Magnetics собствеността на технологията за произвеждане на магнитни ленти и флопи дискове.

Verbatim е учредена през април 1969 година в Северна Каролина (САЩ), а към края на 70-те години на става водач на пазара за флопи дискове. През 1982 година Verbatim основава взаимно дружество с Mitsubishi Kasei Corporation, а след още няколко преобразувания, през 2004 година става благосъстоятелност на холдинга Mitsubishi Chemical.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР