Легендарната история за Зоро, за борбата на доброто срещу злото,

...
Легендарната история за Зоро, за борбата на доброто срещу злото,
Коментари Харесай

Легендата за Зоро оживява сред бойните кули на Царевец

Легендарната история за Зоро, за битката на положителното против злото, ще оживее на средновековната цитадела Царевец във Велико Търново на 21 юли. В рамките на Летния фестивал „ Сцена на Вековете “ 2018 Държавна опера-Варна ще показа едноименния си премиерен мюзикъл.
 scena-na-vekovete2018_zoro2_800x533  scena-na-vekovete2018_zoro3_800x600  sena-na-vekovete-2018_zoro1_800x533
Вдъхновяващата музика на Джипси Кингс и спомагателните оркестрации, композиции и аранжименти на Джон Камерън трансформират спектакъла в трагичната приказка за сантименталния воин Зоро. Мюзикълът превзема публиката с невероятни певческо-актьорски превъплъщения, зрелищни битки с мечове, пишни костюми, невероятни каскади и гоещите ритми на обичайното фламенко.

Главната роля на Диего де ла Вега на Царевец ще извърши Николай Димитров, а младата великотърновска оперна певица Мария Павлова ще дебютира пред публиката в родния си град като обичаната на Зоро Луиза Пулидо. В персонажите на Рамон и циганската Инес ще са Нейчо Петров и Калина Жекова.

Постановката на мюзикъла е на Петко Бонев, а диригент е Страцимир Павлов, Хореографията на „ Зоро е дело на Стефан Николов и Станислава Томова, сценография и костюми – Ася Стоименова и 3D Mapping Полина Герасимова.

Първият български оперен фестивал навън „ Сцена на вековете “ продължава на 27 юли с мюзикъла „ Криворазбрана цивилизация “ по Добри Войников на Музикално-драматичен спектакъл „ Константин Кисимов “-Велико Търново. Следващите заглавия в афиша на музикалният конгрес са: 3 август – операта „ Луд Гидия “, режисура на Държавна опера-Русе; 11 август – операта „ Джоконда “ на Театрално-музикален продуцентски център-Варна и „ Аида “ на Бургаската опера на 18 август.

На 5 септември в Двореца на Царевец Русенската опера ще показа мюзикъла „ Човекът от Ла Манча “, а фестивалът ще приключи на 15 септември в Летния спектакъл на Велико Търново с балета „ Ромео и Жулиета “ в осъществяване на балет „ Арабеск “.

След всяко зрелище като подарък за феновете ще бъде предавано аудио-визуалното шоу „Царевград Търнов-звук и светлина“.

„ Сцена на вековете “ 2018 се организира под патронажа на министъра на културата Боил Банов. Домакин на влиятелното събитие е община Велико Търново, тазгодишното издание е притежател на влиятелния лейбъл „ Европа на фестивалите, фестивалите на Европа “ 2018-2019.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР