Легендарната бригада със специално предназначение Азов е възстановена и започна

...
Легендарната бригада със специално предназначение Азов е възстановена и започна
Коментари Харесай

Националната гвардия на Украйна: Азов, който защитаваше Мариупол, е отново на фронта

" Легендарната бригада със особено предопределение " Азов " е възобновена и стартира да извършва бойни задания в региона на Серебрянското лесничейство ", съобщи Уршалович (цитиран от РБК-Украйна).

Бойците на " Азов ", добави той, " несъмнено удържат заетите позиции и нанасят съкрушителни загуби в жива мощ и техника на съперника ".

През пролетта на 2022 година украинските бойци, в това число тези от полк " Азов ", отбраняваха територията на цех " Азовстал " в Мариупол в продължение на съвсем два месеца. В средата на май бранителите на " Азовстал " напуснаха територията на завода по заповед на командването и бяха пленени.

През септември военните, управлявали защитата на " Азовстал ", в това число командирът на " Азов " Денис Прокопенко, бяха изпратени в Турция според изискванията на размяната на военнопленници сред Русия и Украйна. Предполагаше се, че те ще останат в Турция до края на войната. През юли 2023 година обаче командирите на " Азов " се завърнаха в Украйна дружно с Володимир Зеленски, който бе на посещаване в Турция. Русия упрекна Турция и Украйна, че са нарушили споразуменията.

Прокопенко се срещна с персоналния състав на полка в средата на юли. Тогава пресслужбата на " Азов " съобщи, че Прокопенко ще се върне на работа, откакто премине рехабилитация.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР