Легендарната белгийка Жустин Енен сподели, че не би могла да

...
Легендарната белгийка Жустин Енен сподели, че не би могла да
Коментари Харесай

Жустин Енен: Без Ким Клайстерс нямаше да бъда толкова добра

Легендарната белгийка Жустин Енен показа, че не би могла да се трансформира в толкоз сполучлива тенисистка без сънародничката си Ким Клайстерс. На 1 юни Енен навърши 38 години. Енен се отдръпна от професионалния тенис преди 9 години, откакто завоюва 7 трофеи от " Големия шлем " и общо 43 на сингъл. Тя победи 4 пъти на " Ролан Гарос " и е прекарала 117 седмици като №1 в ранглистата на WTA. На Игрите в Атина през 2004 година печели и олимпийско злато. В момента Жустин Енен се изявява като тенис коментатор, а също така отделя съществено внимание и на своята тенис академия.



" Тенисът ми липсва, трябваше да пътувам доста, работейки като тенис коментатор, само че най-сетне съм вкъщи при моя брачен партньор и децата ми. В момента съм доста отдадена на моята академия. Прекарвам и доста време с децата ми, в този момент извършвам пълноценно ролята си на майка. Преминаваме през тежък интервал и аз се възползвах от тази пауза, с цел да намеря повече време за себе си ", показа огромната шампионка в Instagram диалог със уеб страницата WeAreTennis.



Белгийката не крие, че " Ролан Гарос " е с по-специално значение за нея и споделя, че от дете е мечтала да победи в Париж, без значение, че малко хора са вярвали, че е било допустимо да го направи. " Горда и щастлива съм да бъда част от историята на този шампионат. Съзнавам какво съм постигнала. Притежавах нужната игра, с цел да спечелвам на клей. Заиграх тенис откакто видях да дават " Ролан Гарос " по малкия екран... когато бях на 5, в стаята ми си мечтаех да печеля " Ролан Гарос ", представях си по какъв начин подвигам трофея и давам отговор на въпроси на публицистите ", продължи Енен.

 Клайстерс отстъпи пред Мугуруса при завръщането си
Жустин Енен разяснява и съперничеството си с Ким Клайстерс, която този февруари, малко преди прекъсването на сезона поради пандемията от COVID-19, направи наново завръщане в тениса. След броени дни, на 8 юни, белгийката ще навърши 37 години. " Ако тя не беше в тура с мен, аз нямаше да бъда толкоз добър състезател. Това е като при Надал, Джокович и Федерер, които направиха по този начин, че тенисът да еволюира. Конкуренцията не би трябвало да те сковава. Не би трябвало да се съпоставяме, а да се въодушевяваме от достиженията на другите.



Аз и Ким имахме разнообразни характери. Няма да се обадим една на друга по телефона, с цел да излезем дружно на вечеря, само че когато се срещнем, си приказваме доста, изключително за деца. Изненадах се да видя завръщането й в тура. Уважавам избора й, само че в никакъв случай не съм чувстватала същия ентусиазъм ", сподели още Енен, която има 12 победи и 13 загуби от Клайстерс в съперничеството сред двете белгийки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР