Легедарен Mini Cooper от 1968 г., който е използван за

...
Легедарен Mini Cooper от 1968 г., който е използван за
Коментари Харесай

Продават легендарен Mini Cooper, покрит с британски монети

Легедарен Mini Cooper от 1968 година, който е употребен за рекламата на паметния шлагер на Beatles - Penny Lane, се продава за 25 000 $, написа Daily Mail и profit.bg/

Колата е покрита с над 4000 монети, някои от които имат колекционерска стойност. 



фотография: Instagram

 

" Минитата ", поръчани персонално от Пол Макартни за премиерата на песента, са общо три. Едното от тях е изложено в експозицията Royal Mint Experiencе в Южен Уелс, а второто е в Музея на рокендрола в Сан Франциско.

Третата численост сега се продава от автомобилната компания Performance Auto Gallery от Гейтърсбърг, Мериленд, а оповестената цена е 25 000 $.

 



фотография: Instagram

 

Офертата може да се окаже доста преференциална, имайки поради богатото завещание на возилото, написа изданието. 

 



фотография: Instagram

 

Всички монети, с които е затрупан Mini Cooper-а, са отпреди 1968 година, което значи, че към този момент не са в обращение. За да не замязя на остаряла железна кофа с годините, колата е покрита със специфичен лак, който възпрепяства окисляването на пенитата. 

 



фотография: Instagram

 

Експертният обзор на монетите демонстрира, че някои от тях датират още от Викторианската ера през XIX век. Това значи, че сами по себе си може би костват повече от едно общоприетоо класическо Mini.

 



фотография: Instagram

 

Но с изключение на стойност, те прибавят и доста тегло към автомобила. Ескцентричната обшивка прави колата с към 90 кг по-тежка, или с към 15% по отношение на заводските индикатори. Въпреки това, Mini-то е в придвижване и може напълно умерено да се движи по улиците. 

 



фотография: Instagram

 

Сингълът Penny Lane излиза на 17 февруари 1967 година, само че за разлика от множеството паметни части на Beatles, не съумява незабавно да оглави английските музикални ранглисти. Според легендата, концепцията за покритите с монети коли е била персонален принос на Пол Макартни, написа Daily Mail. 

Басистът на именитата група е огромен почитател на дребните английски коли, а всеки от членовете на бандата има по един особено направен автомобил от марката. Колите са поръчани за музикантите персонално от техния управител Брайън Епщайн.

 



фотография: Instagram

 

Промоционалните Mini-та обаче са употребявани като маркетингова платформа и са били излагани дружно с плакатите на групата пред витрините на огромните музикални вагазини във Англия.

След края на акцията те са купени от друга английска компания и още веднъж са употребявани с рекламна цел. Фирмата обаче банкрутира, а един от колите става благосъстоятелност на неин някогашен чиновник, който открива доста автентичен метод да печели пари от тях. 

 



фотография: Instagram

 

Той постоянно изкарва Mini-то на разнообразни автомобилни паради и изложения, като прибира залози от посетителите и ги кара да познаят точния брой на монетите, с които е покрита колата.

По думите му с тази своя активност той е съумял да събере за щедрост над 750 000 английски паунда. През 2002 година автомобилът е изнесен в Съединени американски щати, където през днешния ден е разгласен за продажба. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР