Леганес се наложи с 1:0 над Валенсия и показа, че

...
Леганес се наложи с 1:0 над Валенсия и показа, че
Коментари Харесай

Надеждата за Леганес е жива

Леганес се наложи с 1:0 над Валенсия и сподели, че до последно ще се бори за оставането си в Ла Лига. Рубен Перес вкара от дузпа единствения гол в дуела, а капитанът на гостите Даниел Парехо пропусна от бялата точка след почивката. Повече от половин час Леганес игра в понижен състав поради аления картон на Джонатан Силва, само че неговите съотборници удържаха успеха.

Мачът стартира по-добре за Валенсия и след мощен удар на Гонсало Гедеш топката срещна гредата, само че след това " прилепите " за следващ път в последните седмици направиха груба индивдуална неточност в отбрана. Жофри Кондогбия блъсна футболист на Леганес в наказателното поле и домакините получиха дузпа, която Рубен Перес трансформира в гол.
В 27-ата минута Муктар Диакаби стреля рисково с глава, само че Иван Куеяр избави. В края на полувремето реферът Марио Мелеро подмина претенциите на домакините за нова дузпа.

Веднага след почивката Феран Торес вкара гол, който беше анулиран поради засада. В 53-ата минута Джонатан Силва спря контра на Валенсия с нарушаване в центъра, което означаваше втори жълт картон за аржентинеца и човек по-малко за Леганес.
Скоро по-късно Родриго Тарин докосна топката с ръка в наказателното поле на домакините. Мелеро прегледа обстановката с ВАР и уточни бялата точка, само че Иван Куеяр избави удара на Даниел Парехо. Голям късмет за гол пропиля и Алесандро Флоренци, който от няколко метра не уцели вратата.

В добавените 7 минути към постоянното време футболистите на Леганес действаха с пределна централизация и устискаха по този начин скъпата победа, която ги приближи на 3 точки от избавителното 17-о място. В оставащите си два мача тимът на Хавиер Агире ще гостува на Атлетик Билбао и ще одобри Реал Мадрид.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Ла Лига 36 кръг, неделя 12 юли  Леганес 1:0краен резулат  Валенсия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР