Леганес пречупи Селта с 3:2 в директен дуел на дъното

...
Леганес пречупи Селта с 3:2 в директен дуел на дъното
Коментари Харесай

Леганес спечели ключовия сблъсък на дъното

Леганес пречупи Селта с 3:2 в пряк двубой на дъното в Ла Лига и усили възможностите си за оцеляване. Домакините поведоха решително с 3:0, само че по-късно оставиха противника да върне два от головете и то в случай, че беше с човек по-малко. В последна сметка “краставичарите” се отлепиха от дъното и са на 5 от първия отбор над чертата след 16 кръга. Загубилият през днешния ден Селта и Еспаньол са останалите тимове под линията на този стадий.

За Леганес това е едвам втори триумф от началото на шампионата. Всичко вървеше чудесно за състава на Хавиер Агире, който натрупа солидна преднина след красиви попадения на Оскар Родригес в 15-ата и 39-ата минути и на Кевин Родригес в 55-ата. Отделно гредата избави галисийци след изстрел на Чидози Авазием.

Футболистите на Селта се разиграха чак по-късно. В 64-ата те понижиха посредством Нестор Араухо. След това обаче влезлият на почивката Габриел Фернандес беше отхвърлен за втори жълт картон в 71-вата минута. И въпреки всичко гостите не се отчаяха и в 81-вата Яго Аспас вкара още един гол.

В секунди по-късно отборът на Селта пропусна две благоприятни условия за равнене. След това обаче играчите на Леганес заиграха по-дисциплинарно и в последна сметка задържаха преднината си.
FULL TIME LEG 3-2 CEL#LeganesCelta #LaLiga pic.twitter.com/PbG9aSYjEF
— RC Celta (@RCCeltaEN) December 8, 2019 СТАТИСТИКА ОТ МАЧА МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА КЛАСИРАНЕ Примера дивисион 16 кръг, неделя 8 декември  Леганес 3:2краен резулат  Селта
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР