Леганес поведе и допусна обрат у дома при загубата от

...
Леганес поведе и допусна обрат у дома при загубата от
Коментари Харесай

Реал обърна кошмара си от Купата на Краля и излезе трети

Леганес поведе и позволи поврат вкъщи при загубата от Реал (Мадрид) с 1:3 в отсрочена среща от 16-ия кръг на Примера дивисион поради присъединяване на „ кралския ” клуб на международното клубно състезание през декември. През януари Леганес сервира сензацията в шампионата за Купата на Краля и отстрани „ белия балет ” на 1/4-финалите след 0:1 вкъщи и 2:1 в Мадрид, само че в този момент още веднъж отстъпи на имените си противник, който със извоюваните три точки измести Валенсия от третата позиция.

Карим Бензема водеше офанзивата на първенците, Гарет Бейл го размени в 76-ата минута. Кристиано Роналдо получи отмора и остана отвън групата.

Унай Бустинса (6) даде ранен задатък на домакините при центриране от корнер, когато топката се удари в главата му след опит на Тео Ернандес да я почисти. Много бързо гостите изравниха посредством Лукас Васкес (11) с диагонален шут след асистенция на Каземиро. След съвсем половин час игра двамата си размениха функциите и Каземиро (29) се разписа за цялостния поврат след пас на Лукас Васкес. В 34-ата пропуск напарави Бензема,

След почивката в 57-ата минута Серхио Рамос получи жълт картон, поради който ще бъде осъден за идващия мач против Алавес на " Бернабеу ". В 64-ата Асенсио изпусна своя човек по дясното крило и Клаудио Бовю можеше да изравни, само че Кико Касийя избави. В последната минута Ковачич беше препънат в наказателното поле и Серхио Рамос (90-дузпа) оформи крайния резултат. 

След триумфа си Реал събра 48 точки и измести от третата позиция Валенсия, който има 46 точки. „ Кралете ” са на 7 точки от градския противник Атлетико и на 14 от водача Барселона. Леганес остава на 13-а позиция с 29 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА ДИВИСИОН
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР